30 januari 2011

Plassen

Social Pee, What the Gregg?!
Ruim een week geleden kwam ik een twitterbericht tegen dat in 140 tekens op een wel heel aparte manier een aantal sociale netwerken in beeld bracht, namelijk door de beschrijving van een handeling die we dagelijks allemaal meerdere malen doen: plassen!

Ik vertaalde de tweet naar het Nederlands en plaatste hem op Twitter. Daarna wist ik niet wat me overkwam. Het bericht werd honderden keren geretweeted en ik kreeg er in een dag 200+ volgers bij. Wat me daarbij trouwens opviel is dat daarbij heel veel nieuwe twitteraars zaten met minder dan 100 berichten, tussen de 20-30 volgers en gevolgden en in veel gevallen zonder ingevulde bio. (Die laatste groep volg ik per definitie niet terug trouwens)

Veel mensen noemden mij als de bron van het verhaal terwijl ik het slechts vertaald had. In no time kwamen er varianten bij en werd de lijst uitgebreid. De volgende dag werd ik benaderd door What the Gregg?! met de vraag of ze er een cartoon van mochten maken en mij als bron noemen. Natuurlijk maakte ik duidelijk dat ik alleen vertaald had en gaf gelijk wat aanvullingen door die ik ontvangen had.
Inmiddels staat de cartoon online bij What the Gregg?!

Er zitten echt heel grappige tussen! Opvallend is de vertaling voor LinkedIn. Dat lijkt toch een netwerk waar mensen zich beter voordoen dan ze zijn of zich in ieder geval van hun beste kant willen laten zien. (Al moet ik zeggen dat ik vroeger in de sneeuw in één keer mijn hele naam kon...)

Maar goed, mocht je (de verschillen tussen) alle sociale netwerken eens op een andere manier uit willen leggen dan kun je bijgaande cartoon daar wellicht voor gebruiken!

Ere wie ere toekomt: het oorspronkelijke bericht schijnt gestart te zijn door @andycronin

ik moet plassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten