20 februari 2011

Printen vanaf iPad en iPhone

Wireless naar HP printer!
Een paar weken geleden vertelde ik al over de HP Photosmart all-in-one wireless printer.
Bladerend door de Appstore kwam ik gisteren HP iPrint Photo 3.0 tegen. Dat is een gratis applicatie waarmee je foto's kunt bewerken en dan naar een wireless (HP) printer kunt sturen die in je netwerk hangt.

Als fotobewerkingsprogramma stelt het niet zoveel voor maar het heeft een paar andere aardige features. Zo kun je ook scannen vanaf de all-in-one naar je iPad of iPhone en je kunt via een IP adres foto's vanaf een andere computer naar je Pad/Phone sturen.

De grootste verrassing kwam echter toen ik na installatie van HP iPrint Photo 3.0 ontdekte dat ik vanuit andere applicaties nu ook opeens direct kan printen naar m'n wireless HP printer!

Vanuit verschillende programma's printen
Het werkt in ieder geval vanaf:

 • Draw Free
 • Evernote
 • Foto's
 • Goodreader
 • HP iPrint
 • My Text Pro
 • Photo
 • Sign-N free
 • Safari

4 opmerkingen:

 1. Helaas is mijn HP All-in-one te oud voor deze app. Printen doe ik nauwelijks, maar scannen was wel leuk geweest. Nou ja, dan maar gewoon via het netwerk op mijn laptop en dan via Dropbox naar de iPad indien nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens, waarschijnlijk lukt printen vanuit andere apps alleen als de HP app op de achtergrond aanwezig is. Als je de optie dus binnenkort opeens "kwijt" bent in een van die apps, dan moet je even de HP app opstarten en dan weer terug naar de app waar vanuit je wilde printen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word zo ziek van die mensen die met hun speeltje in de lerarenkamer zitten.
  Ze bieden tegen elkaar op wie de leukste heeft.
  Dat je bij het registreren van je Ipad je creditcard gegevens verplicht moet opgeven, zet ze niet aan het denken.

  Ze bezorgen ICT een slechte naam.
  Ben je ook in dienst gekomen van speelgoedfabrikant A$$le?
  Huub

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Huub,
  Niets houd je tegen lekker te blijven leven in de 19e eeuw en je ogen gesloten te houden voor waar onze leerlingen mee opgroeien!
  Overigens is het niet waar dat je een creditcard nodig hebt om je iPad te registreren. Dat kan ook zonder creditcard en Apple legt keurig uit hoe dat moet.
  Volgens mij bezorgen mensen die anoniem dergelijke reacties achterlaten zichzelf een slechte naam.
  Een iPad heeft niets met ICT te maken als het goed is. Het is juist bij uitstek een consumentenartikel. Kijk maar naar het aantal knoppen dat erop zit! :-)
  Maar als het zo slecht is voor je gezondheid raad ik je aan in het vervolg ver uit de buurt te blijven van mijn weblog en al helemaal niet te reageren! Niet goed voor je welbevinden...

  BeantwoordenVerwijderen