20 februari 2011

Maak van ieder bericht een PDF bestand

Simpel met behulp van Joliprint!
Zoekend naar manieren om van een webpagina (op de iPad of iPhone) een PDF bestand te maken liep ik vanmiddag aan tegen Joliprint.

Op de website van Joliprint kun je de url van een website invoeren en even later krijg je een PDF bestand aangeboden. Maar Joliprint kan veel meer!
Je kunt een knop toevoegen aan je browser waarmee je iedere site die je bezoekt makkelijk kunt omtoveren naar een PDF bestand. Voor Safari op de iPad is er een aparte instructie beschikbaar. Daarmee kun je op een iPad via een bookmark van een webpagina een PDF binnenhalen en die bijvoorbeeld naar iBooks, Goodreader of een andere applicatie op je iPad sturen zodat je alles kunt lezen als je geen verbinding met internet hebt!

Daarnaast biedt Joliprint nog knoppen aan die je kunt embedden op je website of weblog. Daarmee kunnen bezoekers je artikelen als PDF downloaden.
Op een weblog werkt dat prima! Alle overbodige ballast van sidebars enzovoort wordt keurig weggefilterd.
Wat je overhoudt is een keurige pagina, verdeeld in twee kolommen en met eventuele afbeelding(en).
Onderaan dit bericht zie je nu dus ook de mogelijkheid om dit bericht als PDF binnen te halen!

Tenslotte nog een aardige feature van Joliprint:
Wanneer je @myPDF gaat volgen op Twitter en je stuurt daarna een tweet naar @myPDF met daarin een url krijg je even later een bericht terug met de link naar het PDF bestand!

Overigens is er nog een vergelijkbare dienst zoals Joliprint in de vorm van www.printfriendly.com.

1 opmerking: