20 februari 2011

Wil je dit even tekenen?

Digitale handtekening!
Krijg je wel eens mailtjes met attachments met de vraag het bijgaande formulier te ondertekenen en door- of terug te sturen?

Stel je bent leidinggevende en je krijgt op deze manier alle reiskostendeclaraties binnen. Best wel lastig als je veel onderweg bent en geen toegang hebt tot je desktop en eventueel een printer.

Ben je in het gelukkige bezit van een iPad en/of iPhone dan zijn je problemen nu opgelost!
Er zijn applicaties waarmee je aantekeningen kunt maken in PDF bestanden.
Goodreader is wat mij betreft een geweldige alleskunner die ik iedereen zonder meer aan kan raden!
Gaat het je alleen om die handtekening dan is Sign-N-Send een ideale oplossing.

Met Sign-N-Send kun je een PDF bestand openen, ondertekenen en weer versturen. Behalve een handtekening kun je ook tekst toevoegen. Vind je € 1,59 teveel dan kun je de gratis versie Sign-N-Send free installeren zodat je het in ieder geval kunt uitproberen. Volledig functioneel met dien verstande dat er iedere keer een voorblad wordt meegestuurd met reclame voor de applicatie en dat wil je de administratie natuurlijk niet aandoen.
Na je krabbel kun je het bestand doorsturen via e-mail of openen in een andere applicatie op je device.

Zoek je een applicatie die dit ook kan maar nog veel meer, dan kan ik je er maar één aanbevelen en dat is Goodreader!
Deze applicatie kost maar € 2,39 en dat is eigenlijk onvoorstelbaar weinig voor zoveel functionaliteit. Met Goodreader zijn heel veel soorten bestanden te bekijken. TXT bestanden zijn zelfs te editen. Je kunt  via FTP verbinding maken met je website en daar bestanden afhalen, maar verbinden met Google Docs en Dropbox is net zo eenvoudig. Uploaden is uiteraard ook mogelijk. Je hebt veel annotatiemogelijkheden, waaronder dus het plaatsen van een (hand)tekening. Bestanden zijn prima te managen doordat je zelf folders kunt aanmaken op je iPad of iPhone. Vanuit Goodreader kun je bestanden ook weer openen in andere applicaties, zoals Sign-N-Send.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten