17 maart 2011

Huiswerk via Twitter


Het gebeurt dus al:
Leerkrachten die het huiswerk voor hun leerlingen doorgeven via Twitter!

Dit is een voorbeeld van een docent schei- en natuurkunde.

Uit privacy overwegingen heb ik de naam weggehaald uit de screendump.

6 opmerkingen:

 1. Er zijn er meer en het is inderdaad erg handig voor een vlotte communicatie. Wel goede regels afspreken(b.v. geen namen noemen, enz.)zie twitteraccount http://twitter.com/h2oka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de aanvulling!
  Alleen jammer dat de leerlingen het account niet volgen. Zo kun je ze geen direct message sturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn vast al meer collega's die dat doen. Ik ben benieuwd hoe ze het organiseren. Waarschijnlijk een apart account, of aparte hashtags; eerst persoonljk, maar als leerlingen andere collega's ervoor weten te porren komt de schoolnaam er ook in. Komt er dan een schoolbeleid [communicatie]?
  Hoop honderd bloeiende bloemen te zien.
  @Titaantje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor.
  Bij #hannl worden opdrachten #rdsgn en studentenwerk via twitter verspreid en van feedback voorzien. Studenten krijgen op deze manier zelfs feedback van docenten waar ze geen les van hebben en van professionals binnen of buiten het vakgebied.
  Daarmee is de verbreding en verdieping bij studenten die ongeremd en professioneel gebruik maken van twitter, flickr, facebook en andere media veel groter dan bij de studenten die het maar mondjesmaat of bijna niet gebruiken.
  We zitten in een overgangsperiode waarbij twitter naast intranet wordt gebruikt. Hopelijk komt dat laatste op korte termijn te vervallen, dat werkt alleen maar vertragend op de snelle ontwikkelingen bij studenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb gisteren een leerling achter mijn twitter account gezet met een durftevragen request (gratis website maken voor zijn hockeyteam). En hij had binnen een kwartier antwoord op zijn vraag. www.ditismijnteam.nl Wat is dat toch bijzonder he. Hij was zelf ook erg verbaasd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik Twitter wel voor mijn vak economie en geef interessante links door maar huiswerk gaat via Magister. Stel je voor dat elke leraar een andere plek kiest om huiswerk neer te zetten.Daarvoor is er toch een Agenda online (bij ons dus Magister)!

  BeantwoordenVerwijderen