16 maart 2011

So you think you can (net)work?

Een workshop waar je bij wilt zijn geweest!
"Willen jullie volgend jaar op Dé Managementconferentie samen een workshop verzorgen?"
Dat was de vraag die Karin Winters en ik vorig jaar natuurlijk gelijk met JA beantwoordden. Een maand later moesten we een titel aanleveren en ook dat was niet moeilijk, geïnspireerd door een of ander tv programma, dus dat werd:
So you think you can (net)work?
Natuurlijk moest er ook een omschrijving bij, maar omdat we nog niet precies wisten wat we zouden gaan doen hebben we dat toen lekker ruim geformuleerd:
"Een ware golf aan online netwerken zorgt ervoor dat scholen zich overspoeld voelen met Social Media. Het gaat daarbij om de "branding" van de school. En ook: Hoe vis je nu in die grote zee van kansen of bedreigingen? En je persoonlijke aanwezigheid in die oceaan van netwerken: Is dat nou zinvol en hoe pak ik dat aan? Waar zijn de parels binnen (en buiten) onze organisatie te vinden en moeten we afspraken maken over hoe we ons gedragen? Zijn we Japanse walvisvaarders of Greenpeace Rainbow Warriors?
In een stormachtige sessie zetten we jullie overboord in deze oceaan, reddingsboten, boeien én Deltawerken zijn bij de hand. Dijkdoorbraken worden met woorden gedicht."
Gisteren hebben we bij elkaar gezeten om onze workshop voor te bereiden en ik kan zeggen: we gaan het helemaal waarmaken!
Social Media (in het onderwijs) is op dit moment een ontzettende hype, maar rekening houdend met de doelgroep die we in Domburg verwachten zullen we inzoomen op bijvoorbeeld gedragscodes, webcare en professionalisering. Meer zeg ik niet. Kom maar gewoon naar onze workshop op donderdag 7 april om 10:30 uur in het Innovatiehuis, Branding 1-3 in Domburg.
En nee, je kunt niet lui achteroverleunen bij een gelikte Powerpointpresentatie. In het Innovatiehuis zul je geen beamer aantreffen. We gaan zelfs niet online, maar lekker back to basics met actieve werkvormen.

Wie helpt ons?
Ook al maken we geen gebruik van internet, we willen iedereen wel een tablet geven die ook gebruikt zal worden in de sessie.
Daarom ben ik nu op zoek naar een uitgever of schoolmiddelenleverancier die 30 krijtbordjes wil sponsoren.

Wie meldt zich? Een betere manier van soft-sponsoring is nauwelijks denkbaar! Je naam wordt genoemd, niet meer en niet minder! Deal?

10 handige tips voor workshophouders
Ga je zelf ook een presentatie of workshop verzorgen in Domburg? Lees dan snel de 10 handige tips die vandaag op het weblog zijn verschenen, speciaal aangepast aan de situatie op deze unieke locatie die Zeeland ons biedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten