07 maart 2011

The sky has no limit

iPad demo via webcam
Vrijdag was ik in Nijmegen voor een door Computron en Microsoft georganiseerde Onderwijs en ICT middag. Onder de lokkende titel The Sky has No Limit kregen de deelnemers een divers programma voorgeschoteld.
Eduard Beck (Microsoft) deelde zijn visie op onderwijs en ICT in de nabije toekomst. Daarbij legde hij vooral de nadruk op de aandacht die er nodig is om leerkrachten voldoende toe te rusten op "21st century skills".
Daarna gaf Marije Oude Hergelink van Microsoft uitleg over- en een sneak preview van Office 365 (voorheen o.a. Live@Edu). De preview lukte niet helemaal maar het lijkt er wel veelbelovend uit te zien!

Vincent Mejan van Computron demonstreerde het concept Bring Your Own Device. Het idee daarachter is dat je in feite via elk device, of het nu een smartphone, iPad of desktop is bij content moet kunnen komen waarbij het niet nodig is om die content op verschillende platformen te bouwen. Het concept werd online gedemonstreerd dankzij een server die op de gang van het Triavium stond te snorren. Via een webcam konden we meekijken met wat er op het iPad scherm gebeurde:-) Zijn presentatie staat hier op Skydrive en is online te bekijken of te downloaden.

Daarna was het de beurt aan Justine van den Berg en Esther van Popta van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) die allebei een boeiend betoog hielden over het gebruik van Social Media in het onderwijs, elk vanuit een eigen invalshoek en mooi op elkaar aansluitend, Justine als communicatie adviseur en Esther als adviseur onderwijs. Beide hadden een goed verhaal dat met veel passie gebracht werd. Ik vond het geweldig om te horen hoe de HAN bezig is met social media, niet alleen als marketing tool, maar juist ook om studenten meer bij het onderwijs te betrekken.

Daarom hieronder hun presentatie:

1 opmerking:

  1. Hallo Willem,

    leuk dat je de initiatieven van de HAN hier laat zien!
    Ik heb het geheel van die middag in een Storify verzameld:
    http://www.hansonexperience.com/blog/2011/03/cmeskate-met-han-presentaties.html

    BeantwoordenVerwijderen