07 maart 2011

Gratis wikis voor het onderwijs!

Wikis without the learning curve
In 2006 schreef ik al een keer over Wikispaces. Zij stelden toen maar liefst 100.000 wikis gratis beschikbaar voor het basisonderwijs. Inmiddels staat de teller al op 980.000.

Nu gaat Wikispaces nog een stap verder en bieden hetzelfde pakket aan voor iedereen die in het onderwijs werkt, dus ook VO, MBO, HBO enzovoort. Het gaat om een pakket zonder reclame en extra functionaliteit dat normaal $ 50 per jaar kost.
Werken met een wiki van Wikispaces gaat heel intuïtief en biedt veel mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld embedden van externe content. Ook met de rechten instellingen kun je veel doen. Zo kun je een wiki publiek of prive maken, maar dat kan ook per pagina.
al met al is het een prachtige omgeving als je op zoek bent naar iets voor je collega's en/of leerlingen waar je snel mee kunt starten zonder een grote leercurve.
Heb je al een wiki bij Wikispaces dan kun je een verzoek indienen deze om te zetten naar het nieuwe gratis educatieve model. Ik deed dit gisteren en kreeg vandaag de melding dat mijn wiki is omgezet. Nu dus zonder reclame én met meer mogelijkheden! De schil is niet Nederlandstalig, maar dat vormt nauwelijks een belemmering omdat alles zich vanzelf wijst.
Ben je op zoek naar iets omdat webmaker ermee ophoudt dan heb je aan Wikispaces wellicht een mooi alternatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten