25 april 2011

ReadSpeaker webReader

Het is alweer twee jaar geleden dat ik Readspeaker installeerde op m'n weblog, maar bij de verhuizing naar een eigen domein heb ik er nooit aan gedacht de instellingen aan te passen. Nu wel en daarmee is het weer mogelijk om je berichten te laten voorlezen. Een mooie service voor slechtzienden, maar ook makkelijk als je ondertussen wat anders wilt doen. Op de achtergrond kan je dan naar bijvoorbeeld dit bericht luisteren!

ReadSpeaker® webReader™ is een dienst voor persoonlijke blogs en websites, die de gehele pagina, of een vooraf bepaald deel van de website/blog content voorleest. Ga naar de ReadSpeaker® webReader™ website voor meer informatie. Er zijn gebruiksklare plugins voor WordPress, Joomla, TypePad, Blogger enzovoort.Je hebt niet meer dan 30 seconden nodig om je website of blog te laten spreken! Bij installatie kun je kiezen uit een mannen- of een vrouwenstem.

Er zijn meer mogelijkheden. je kunt het MP3 bestand namelijk ook downloaden en dat geeft je dus de mogelijkheid om een hele lap tekst te digitaliseren. Helaas moet je wel genoegen nemen met een korte boodschap vooraf, maar dat is niet echt storend vind ik. Als je een stuk tekst wilt omzetten naar spraak dan plak je die tekst gewoon in een (oud) bericht en je haalt het MP3 bestand binnen en klaar ben je! De url voor het MP3 bestand vind je onder de link: Geen geluid? in het kader boven het bericht wanneer je op lees voor hebt geklikt.

Wil je zo'n MP3 bestand op een iPad opslaan? Kopieer dan de url en plak die in Goodreader op je iPad. Het bestand wordt netjes gedownload en zo kun je dergelijke geluidsbestanden dan ook onderweg op je iPad beluisteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten