28 april 2011

Verhalen delen via Blurb

Blurb, het creatieve online uitgeversplatform, kondigt een nieuwe mobiele applicatie aan voor het publiceren van verhalen. Met Blurb Mobile is het mogelijk om met diverse mediacontent, zoals foto’s, video’s en audio eenvoudig en snel digitale verhalen te creëren. Het resultaat op de iPhone kan direct worden gedeeld via verschillende social media kanalen (Facebook en Twitter), e-mail of via de Blurb-pagina van de auteur.

Functionaliteiten
Blurb Mobile biedt diverse opties voor het creëren van een leuk en persoonlijk verhaal dat direct is te delen. De mediacontent kan op de smartphone eenvoudig worden bewerkt met functies zoals roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteiten voor een snelle volgordebepaling. Een andere functie is 'geotaggen' waardoor het verhaal kan worden verbonden aan een geografische locatie. Als het digitale verhaal is samengesteld, kan de auteur aan elk beeld tekst- en spraakbijschriften toevoegen en eventueel kiezen uit zeven verschillende visuele thema’s om er een volledig en persoonlijk stuk van te maken.

“Blurb staat bekend om twee dingen: mensen helpen om hun verhaal visueel in kaart te brengen en hen de mogelijkheid bieden om het werk direct te delen met het publiek”, zegt Eileen Gittins, CEO en oprichter van Blurb.com. “Tot voor kort was het voorkeursmedium een gedrukte boek, maar dat is allemaal aan het veranderen. Met Blurb Mobile kunnen mensen nu hun mooiste momenten uit het leven vastleggen waarbij ze gebruiken kunnen maken van alle media op hun telefoon, zoals spraak, video, tekst en beeld. Binnen negentig seconden heb je een persoonlijk foto- en videoverhaal."

Geschikt voor verschillende doelgroepen
De interface van Blurb Mobile is compact, maar krachtig, waardoor de app geschikt is voor zowel het delen van persoonlijke momenten met vrienden en familie als de verslaglegging van belangrijk nieuws door een fotojournalist. Blurb Mobile is entertainment en het vertellen van een persoonlijk verhaal dat direct is te delen met enerzijds vrienden en familie of anderzijds een breder publiek.

Gittins: “Mensen willen concrete verhalen vertellen. Het is hoe wij betekenis geven aan het leven. Waar andere fotoapplicaties afbeeldingen 'behandelen' als individuele exemplaren, kunnen gebruikers van de nieuwe Blurb Mobile app een reeks maken van hun foto’s en video's. Dit is nog maar het begin. We merken dat deze verhalen van nature sociaal zijn. We zullen ons platform verder ontwikkelen om deze sociale elementen, zoals reacties plaatsen, volgen en re-delen te ondersteunen”.

Beschikbaarheid
Blurb Mobile is gratis te downloaden in de App Store en voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone. Daarnaast krijgt elke gebruiker van de app een eigen verhaalpagina op Blurb.com/mobile om de verhalen te delen. Voor gebruikers die extra foto-, video- en audio-mogelijkheden wensen, is er een upgrade naar Blurb Mobile Plus (€1,36).

En hoe werkt het?
Tot zover het persbericht dat ik ontving. Reden genoeg om Blurb even te installeren en uit te proberen. Waar ik gelijk tegenaanliep is dat je in de gratis versie maar 8 foto's en videofragmenten mag opnemen en dat videofragment mag niet langer zijn dan 15 seconden. Bij iedere foto kun je 30 seconden tekst inspreken en je kunt wat tekst toevoegen aan je foto's. Het plaatsen en editen van de foto's gaat snel, maar toen ik mijn eerste Blurb met video wilde uploaden klapte de app eruit. Een nieuwe poging zonder video deed het wel. Uploaden duurt best lang. Daarna kun je een tweet plaatsen en via e-mail de url versturen. Achteraf editen op de website is er helaas niet bij. Jammer vind ik ook dat je het resultaat niet kunt embedden op een eigen pagina.
Het idee is leuk, maar aan de uitwerking mankeert dus nog wel het een en ander.

Voorlopig denk ik toch dat ik Splice blijf gebruiken voor dit soort zaken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten