02 april 2011

Waar werk je nu eigenlijk?

Kloppen je gegevens wel?
Deze week heb ik de deelnemerslijst voor Dé Managementconferentie in Domburg online gezet. De lijst is gebaseerd op de gegevens zoals deze door de invullers zelf zijn aangeleverd. Het mooie is dat je de lijst (met 1100 deelnemers!) heel makkelijk kunt sorteren op voornaam, achternaam en instelling. Geen fancy HTML5 feature, maar gewoon wat javascript dat al jaren beschikbaar is. Op die manier kun je makkelijk zien wie er allemaal vanuit een bepaalde instelling deelnemen. Dat sorteren werkt uiteraard alleen goed wanneer dezelfde naam gebruikt wordt.

Wat me bij die laatste optie opviel is dat in veel gevallen de naam van de instelling op soms wel vijf verschillende manieren geschreven is! Alle variaties komen voor: Met spaties, zonder spaties, met hoofdletters, zonder hoofdletters, verkeerd geschreven, typefouten, gebruik van de oude naam terwijl de instelling al jaren gefuseerd is en combinaties van voornoemde. Let wel: we hebben het hier over managers (of hun secretaresses).

Wat ik me afvraag:
Is dat nu slordigheid, nonchalance, bescheidenheid, recalcitrantie of is er een andere reden om de naam van je werkgever niet volgens de juiste notatie te schrijven? Heeft de dienst PR & Marketing hier geen duidelijke richtlijnen voor verstrekt? Wat mij betreft zaken die ook in een gedragscode mogen worden opgenomen!

Ook dit is een onderdeel dat in de workshop "So you think you can (net)work" volgende week donderdag aan de orde zal komen? Ben je het (niet) met me eens of vind je dit muggenzifterij, dan hoor ik het graag!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het geen muggenzifterij Willem. De naam van je werkgever hoor je gewoon goed te schrijven. Overigens hebben studenten soms ook geen benul waar ze studeren. Hoe vaak ik bijvoorbeeld niet zie dat ze bij hoge school Rotterdam studeren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je wilt niet weten hoeveel tijd er in gaat zitten om in de cvicommunity organisaties samen te voegen. Je zou toch heel nieuwsgrierig moeten zijn wie van jouw collega's er ook is bij een conferentie. Maar ik zie ook nog heel veel "bloedgroepen" en het lijkt soms wel een wedstrijd om zo afwijkend mogelijk te zijn. De Netwerkgedachte is nog niet 100% dus.

    BeantwoordenVerwijderen