31 maart 2011

Vijf manieren om mijn blog te bekijken!

Blogger view
Blogger heeft een nieuwe feature uitgebracht waarmee het nu mogelijk is om weblogs die bij Blogger gehost worden op vijf verschillende manieren te bekijken en ik vind het prachtig!
These new views use the latest in web technology, including AJAX, HTML5 and CSS3, to deliver a host of benefits to you and your readers:
 • Infinite scrolling: read more posts without having to reload or click to a second page 
 • New layouts: different views suited to different types of blogs 
 • Speed: download images as you view them, not all at once in advance 
 • Interactivity: there are now more ways to experience and engage with blog content
Klik maar op een van deze links voor een dynamische kijk op mijn weblog: Flipcard, Mosaic, Sidebar, Snapshot en Timeslide.


De feature is nog experimenteel en Blogger wil graag feedback. Als het goed is kun je de templates straks zelf aanpassen en er een als default kiezen. Ik hoop dat ze dit erin houden! Echter, de eerste teleurstellende reactie kreeg ik al binnen. Het lijkt niet goed te werken in Internet Explorer 8 en dat is op veel scholen nog altijd de standaard browser natuurlijk. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat er nog instellingen zijn die met 7 werken?

Hieronder een mooi demo filmpje:We’re previewing these templates early on so we can incorporate your feedback for a wider launch soon. At that time you’ll be able to customize these templates and select one for your blog. Please let us know what you think!

3 opmerkingen:

 1. *Kuch* Wij werken nog met IE7. Hopelijk niet lang meer. Gelukkig kan ik wel zelf een modernere browser downloaden en installeren. Dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Flipcard, Snapshot en Timeslide zien er erg mooi uit inderdaad! Rustig en overzichtelijk. Like it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Scholen en andere bedrijven zijn vaak de plekken waar men achterloopt als het om browsers gaat. Daarom bleef men ook zo lang IE6 ondersteunen. Op verschillende scholen draait nog XP met IE7.

  BeantwoordenVerwijderen