25 mei 2011

Statief voor opname van iPad

Klik voor vergroting
ideale oplossing!
Gisteren wilde ik iemand iets uitleggen over Goodreader op de iPad en gebruikte daarvoor een webcam. Ontvanger was heel blij, maar ik was niet tevreden over de beeldkwaliteit. Het was nogal onscherp allemaal.
Vanmorgen bedacht ik me dat een iPhone natuurlijk ook prima bruikbaar is om een dergelijke opname te maken. Punt is alleen hoe je hem op de juiste plek boven je iPad krijgt en houdt. Zoekend in de garage (een soort van Malle Pietje ruimte) ontdekte ik opeens een oude boormachine-standaard. Even schoonmaken, op de juiste hoogte instellen en klaar was mijn DIY statief! Door het gewicht is het ding heerlijk stabiel en hoef je niet bang te zijn voor trillingen. Zorg er wel voor dat je iPad op iets steunt waardoor deze precies horizontaal ligt. Ik heb daarvoor een oude doos gebruikt waar ik de bovenkant uit heb geknipt. Vergeet niet even op scherpstellen te klikken voordat je begint met een opname. Je mond zit vanzelf vlakbij de iPhone dus het geluid is vanzelf ook prima. Wil je de opname afmonteren met voor- en aftiteling dan is Splice daarvoor een ideaal programma.

Hieronder zie je het resultaat van mijn eerste opname in m'n nieuwe multiemedia studio!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten