26 mei 2011

Wat me drijft...

app's in de klas
Neem even vijf minuten om naar onderstaand filmpje te kijken en laat je inspireren!

Wat me drijft... vertelt het filmische verhaal achter de onderwijsaanpak van Maikel Platjouw. Met zijn groep 8 op BS de Vendelier verkent hij 'de Nieuwe Media'. Niet als 'iets erbij', maar waar haalbaar geintegreerd in de onderwijssituatie van alledag.
Thematiek: mobiele media, waaronder de iPad en iPod als consumptie- en productietools.
Met als 'dragers' o.a. het zelf leren maken van filmpjes door leerlingen, de inzet van Twitter als 'taal- en communicatie-app' en het leren recenseren van apps.

Groep 8a van bs De Vendelier heeft een subsidie gekregen van MediaMachtig. Ze gaan experimenteren met een iPad en een iPod touch in de klas. En ze zitten dus ook op Twitter!Dezelfde meisjes zie je overigens terug in het korte filmpje APP's recenseren: doen wij toch!.
APS heeft een nieuw IPAD initiatief ontwikkeld: een expertisegroep met 'ipad gebruikers' uit PO en VO 'van het eerste uur'. Bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen over het ontplooien van die ondersteuningsactiviteiten, waar 'in het veld' het meeste behoefte is.
Oorspronkelijk was de gedachte om een groep praktijkmensen 'App's' te laten recenseren. Dat item zal dus zeker op de lijst van onderwerpen van de eerste bijeenkomst staan.
De vraag dringt zich dan op: 'wie is het best toegerust om de recensies ter hand te nemen?'
Op BS de Vendelier heeft Maikel Platjouw, een van de leden van de APS groep, daar een duidelijke mening over..: zijn leerlingen!
Neem ook alvast een kijkje op: appsindeklas.nl

1 opmerking:

  1. Mooi initiatief! Leuk om te zien hoe de kinderen zich met behulp van nieuwe media en tools als de iPad kennis vergaren en leren samen te werken. Ik was onder de indruk van de kennis van de twee meisjes.

    BeantwoordenVerwijderen