15 juni 2011

Ik kan rekenen!

 met ShowMe
Vandaag ontving ik een invite voor de bêtaversie van ShowMe. Dit programma is nog niet te downloaden via de appstore maar dankzij een link die ik toegezonden kreeg kon ik hem toch al installeren.
Met ShowMe krijg je een simpel soort whiteboard tot je beschikking waarop je in een paar kleuren kunt tekenen en schrijven. Alles wat je doet wordt opgenomen, samen met geluid. Na de opname kun je het resultaat controleren en uploaden als je tevreden bent over het resultaat. Dat gaat snel en daarna is de opname direct online beschikbaar.

Zoals je hieronder ziet is het dan ook weer te embedden. Zo kun je op de iPad dus een simpele screencast maken! Het werkt naar behoren, al gaat er af en toe wat fout of neemt het filmpje niet echt alle bewegingen mee, maar dat zal een kwestie van oefenen zijn. Wel is het aan te raden te werken met een externe microfoon -zoals die in de headset- omdat je anders het geluid van je vingers op de glasplaat hoort. Zoals je ziet is het mogelijk een plaatje als achtergrond te gebruiken. Ook kun je een deel van je scherm al vullen voordat je start met de opname.

2 opmerkingen:

  1. @Willem,
    Ik krijg alleen een paar stippen te zien op het scherm. Ligt dat aan mijn p.c. of aan het feit dat het nog een betaversie is?
    Ik heb zelf overigens wat gespeeld met ReplayNote voor het maken van een screencast: http://itunes.apple.com/nl/app/replaynote/id419786855?mt=8. Ken je die?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt inderdaad op ReplayNote met als belangrijke verschil wellicht de plek waar de filmpjes terecht komen?

    BeantwoordenVerwijderen