05 juni 2011

Video editen op Ipad en iPhone

 SPLICE! capture, edit, share
Al een paar keer heb ik het programma Splice genoemd, maar er nog nooit iets over geschreven terwijl dat wel degelijk de moeite waard is. Met Splice kun je namelijk heel makkelijk video en foto's monteren op zowel een iPad als iPhone.

Kies om te beginnen de fragmenten die je gebruiken wilt uit je bibliotheek. Deze komen dan in een tijdlijn te staan waar je vervolgens van alles aan toe kunt voegen: voor- en aftiteling, overgangen en per fragment ook nog de nodige bewerkingen zoals dubbel snelheid, in- en uitzoomen en noem maar op. Ben je tevreden over je montage dan kun je nog muziek toevoegen en een geleuidsspoor inspreken. Ben je klaar dan stuur je het resultaat met één druk op de knop naar Youtube!

Hieronder zie je een demo op m'n iPad. Daarvoor heb ik videofragmenten gebruikt die ik met m'n iPhone heb opgenomen en daarna met Pic Transfer heb overgezet naar de iPad. Voor de demo-opname gebruik ik een oude boormachinestandaard waar ik de iPhone op- en de iPad ondergelegd heb.
Splice is gratis met volledige functionaliteit beschikbaar, maar dan moet je genoegen nemen met reclame in het bewerkingsbeeld. Voor € 1,59 zet je dat uit.

Iedereen die nu nog beweert dat een iPad "een consumerende vorm van apparaatgebruik is" mag zich vanaf nu opnieuw bezinnen en z'n behoudende pijlen op andere monsters richten!

1 opmerking:

  1. Wat een mooie demonstratie Willem. Zo wordt een video monteren wel heel erg gemakkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen