17 juli 2011

Externe harde schijf voor de iPad

iFile toont inhoud iPod
 Origineel van Apple!
Toevallig zag ik mijn vier jaar oude iPod (30Gb) liggen en dacht: Hee, wat kan ik daarmee?
Herinnerde me opeens een bericht van Pierre Gorissen: De ene USB-stick is de andere niet en besloot eens te kijken of je een iPod wél kunt aansluiten op een iPad...

Het werkt
Helaas niet voor iedereen weggelegd, want je hebt naast zo'n iPod een usb connector nodig en je moet je iPad gejailbreakt hebben. Tenslotte dan ook nog de app iFile waarmee je bestanden op je gekraakte iPad kunt beheren. Maar als dat allemaal voor je opgaat (ben wel benieuwd voor hoeveel mensen dit geldt) dan kun je zeggen dat je een originele externe harde schijf van Apple hebt voor je iPad. Niemand zal je geloven!
Maar dan werkt het toch met alle externe drives? Nee, helaas niet. In alle gevallen die ik getest heb krijg ik e melding dat de poort teveel stroom vraagt, ook als de externe drive een eigen voeding heeft. Dat dit werkt is dus redelijk uniek...

1 opmerking:

  1. Werkt inderdaad. Voor 5 euro zo'n camarakit uit HongKong gehaald...en nu een 30GB HD erbij....bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen