13 september 2011

Help, we hebben (g)een informatiemanager!

“Help wij hebben (g)een informatiemanager” is de ondertitel van een Hoe? Zo! boekje over informatiemanagement. Het is gericht op het lijnmanagement binnen de MBO-instellingen, dus voor onderwijsmanagers of teamleiders, hetgeen niet wegneemt dat ook CvB leden hier het nodige uit kunnen halen! In het boekje wordt aan de hand van heel praktische voorbeelden aangegeven wat de rol en positie van een informatiemanager is.

Wat mag je eigenlijk van zo iemand verwachten en wat moet je eigen gedrag zijn als onderwijsmanager? Waarom is de ene informatiemanager de andere niet? Allemaal vragen waar het boekje een goed antwoord op kan geven. Dit boekje komt op 15 september uit tijdens de saMBO-ICT conferentie in Breda. Kijk donderdag op mbo.kennisnet.nl want ik neem aan dat daar dan een link verschijnt naar het boekje. Zo niet, dan plaats ik het hier op vrijdag.

Ik heb het boekje al mogen inzien en kan zeggen dat ik zo een ROC weet te noemen dat hier veel waardevols uit zou kunnen halen. Ik zal wat exemplaren voor oud-collega's meenemen:-)
Ook Onderwijsvanovermorgen heeft voorinzage gehad en er alvast een mooi bericht over geschreven!

2 opmerkingen:

  1. Er worden tegenwoordig veel artikelen geschreven over wat de rol van een kennismanager eigenlijk inhoudt. Dit blijkt vaak toch nog onduidelijk te zijn, dit boekje zal een hoop verduidelijken.

    BeantwoordenVerwijderen