21 oktober 2011

De aanloop naar..

 Dé Onderwijsdagen!
"Wil je een blog schrijven voorafgaand aan Dé Onderwijsdagen? Dit kan gaan over het programma, thema’s, sessies, de keynotes of iets anders wat dit tweedaagse congres raakt. Je bent vrij in je insteek en onderwerpkeuze. We hopen met jouw verhaal (potentiële) deelnemers van Dé Onderwijsdagen vooraf te prikkelen."
Een uitnodiging die een aantal edubloggers ontving en zo'n verzoek kun je natuurlijk niet links laten liggen...

Trouw bezoeker
Maar ik vind het lastig genoeg om in de aanloop naar deze editie op voorhand al wat te zeggen! Nu ben ik al jaren een trouw bezoeker. Tot 2008 met de 22e editie (617 deelnemers) bekend als de SURF Onderwijsdagen werd deze conferentie in 2009 voor het eerst samen georganiseerd met Kennisnet (925 deelnemers), waarmee de doelgroep in één klap werd uitgebreid naar PO, VO en MBO! "Je zult er maar rondlopen als ICT coördinator van een willekeurige basisschool" verzuchtte ik nog in 2010 toen maar liefst 1102 mensen de conferentie bezochten.

Demonstratie op beursvloer in 2010
Voor de editie van dit jaar hebben zich tot nu toe zo'n 500 mensen aangemeld (op moment van schrijven) en dat moeten er natuurlijk veel meer worden als je bedenkt dat dit hét evenement is waar onderwijsprofessionals uit alle sectoren elkaar treffen en van elkaar kunnen leren! Het programma is gevarieerd genoeg met voor elck wat wils.

Nacholingsbudget docent
Gaan veel mensen zich toch op de valreep nog aanmelden, daarbij geen gebruik makend van de inmiddels verlopen vroegboekactie? Speelt de entreeprijs geen rol of juist wel? € 550,00 euro is een heel bedrag, kijkend naar het nascholingsbudget van een gemiddelde docent. Vorig jaar nog hoorde ik iemand zeggen: "Met dit bezoek is mijn budget voor het hele jaar weer op". Dan maar meer leveranciers op de beursvloer die de prijs kunnen drukken? Ook zij moeten keuzes maken en kunnen het zich niet meer veroorloven overal uitgebreid aanwezig te zijn.

Hype social media voorbij?
Twee jaar geleden keek ik erg uit naar de workshop over Google Wave. Een van de hoogtepunten vorig jaar was natuurlijk de keynote van Sugata Mitra. Wat zal het dit jaar zijn? Zoals gezegd, het programma is gevarieerd genoeg waardoor het moeilijk is om een goede keuze te maken. Waar je misschien denkt dat het allemaal zal gaan over social media komt dat woord in de sessierondes 2, 6 en 7 helemaal niet voor. Zijn we die hype alweer voorbij? Of zal ik uiteindelijk toch een sessie overslaan en lekker slenteren door de netwerkstraat? Weet je wat, ik blog wel achteraf!

Dit bericht verscheen op 20 oktober 2011 op het weblog van Dé Onderwijsdagen met daarop een aantal bijdragen van diverse edubloggers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten