21 oktober 2011

app verdringt programmaboek

 Dé OWD11-app
Vandaag kwam Dé OWD11-app: het mobiele programmaboekje beschikbaar en daarmee berwerkstelligt de organisatie van Dé Onderwijsdagen volgens mij toch wel een doorbraak! De app komt namelijk niet beschikbaar naast een regulier gedrukt programmaboekje, maar in plaats van...

Dit jaar kun je het programma van Dé Onderwijsdagen 2011 bekijken via Dé OWD11-app. Met dit mobiele programmaboekje kun je het programma en andere informatie over het congres op je mobile device bekijken. Zo beschik je altijd over de meest recente informatie. De app vervangt het papieren programmaboekje.

Om gebruik te kunnen maken van de app, moet je je eenmalig registeren. Enkele dagen na het congres worden je gegevens weer uit de app verwijderd. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de functionaliteiten in de app, zoals het verzenden van alerts bij belangrijke mededelingen.

Natuurlijk heb ik de app snel gedownload, zowel op m'n iPad, iPhone als op een Android device en het ziet er gewoon heel gelikt uit!
"Dat zal wat gekost hebben" zullen veel mensen denken, maar vergeet niet wat je uitspaart door géén programmaboek te laten drukken! Overigens zullen die kosten meevallen want het bedrijf dat hier achter zit heeft hiermee natuurlijk een geweldig mooie showcase.
Ik ben in ieder geval enthousiast en ben benieuwd hoeveel mensen straks dat gedrukte boekje nu echt zullen missen.
Heel leuk lijkt de friend locator waarmee je kunt zien wie zich bij jou in de buurt bevindt, al vraag ik me af hoe dat moet werken in het Beatrixgebouw met al z'n verdiepingen. Straks zit ik bovenop een wildvreemd persoon en denkt een ander: wat doet Willem daar nou?

Het volledige programma staat er in en dan is het natuurlijk jammer dat je je persoonlijke keuze van workshops niet kunt vastleggen. Die functionaliteit vraag ik gewoon voor de volgende conferentie, want dat dit vaker gebruikt gaat worden, dat weet ik eigenlijk wel zeker!
Gelijk dus een vraag: zijn er concurrerende pakketten in de markt? Ik hou van vergelijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten