14 november 2011

PPT slides opslaan als plaatjes

Vorige week mocht ik een hands-on workshop verzorgen "starten met Facebook" voor beginners. Mij was verteld dat Facebook voor de meesten onontgonnen terrein was, maar in de praktijk viel dat reuze mee. De meesten hadden al een account en maakten er in meer- of mindere mate gebruik van. De workshop kreeg dus een heel ander verloop dan gepland, maar was daarom niet minder interessant, zowel voor de deelnemers als ook voor mezelf!

Voor de gelegenheid had ik in Facebook een groep aangemaakt en daar ook de slides van mijn presentatie geplaatst. Juist die mogelijkheid bleek voor de meesten een echte eye-opener te zijn: "Hoe heb je dat gedaan?"

Een optie die veel mensen over het hoofd blijken te zien is de mogelijkheid om alle slides vanuit Powerpoint te exporteren als plaatjes in ieder bestandstype dat je wenst. Gewoon een kwestie van kiezen voor: exporteren als en dan een keuze maken uit de vele mogelijkheden in het pull-down menu!
In een Facebook groep kun je geen bestanden uploaden, maar op deze manier kun je door er een apart foto-album van te maken toch een presentatie kwijt.
Hoe lang zal het duren voordat je ook bestanden zult kunnen uploaden naar Facebook?

2 opmerkingen:

  1. Kies de volgende keer dan bij voorkeur net één optie lager uit het dropdownmenu: PNG in plaats van JPG. Voor PPT dia's zal dat vaak net wat handiger zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Pierre,
    Bedankt voor je reactie.
    Logisch, want een plaatje opgeslagen als png is ongeveer vijf maal groter dan opgeslagen als jpg. Voor snelle weergave, bijvoorbeeld op mobiele devices kan een kleiner formaat dan weer belangrijker zijn dan beste kwaliteit. Altijd een lastige afweging...

    BeantwoordenVerwijderen