19 november 2011

Youtube video in Powerpoint

Deze week kwam het een paar keer ter sprake en kon ik verschillende mensen er weer blij mee maken. Daarom nu nog een keer als apart bericht op m'n weblog zodat ik het zelf later ook gemakkelijk terug kan vinden.
Het gaat om het invoegen van een Youtube filmpje in Powerpoint. Het zal duidelijk zijn dat dat veel voordelen heeft boven het heen- en weer schakelen tussen Powerpoint en een browser. Zie ook: Linken naar Youtube

Er is een Youtube Video wizard beschikbaar die je hier als add-in kunt downloaden. Op dezelfde site staat ook beschreven hoe je de add-in moet installeren en gebruiken. Vind je de beschrijving niet duidelijk, dan vind je hier nog een stap-voor-stap beschrijving voor zowel installatie als gebruik.

Na installatie krijg je de beschikking over een extra knop in je werkbalk onder het tabblad invoegen:

Het gebruik is heel simpel. Klik op de knop en je krijgt een wizard aangeboden die je stap-voor-stap kunt volgen. Je voegt de url van een Youtube filmpje in en bepaalt hoe groot deze op de pagina moet worden weergegeven.

Let op:
Bedenk wel dat je internetverbinding moet hebben om het filmpje in je presentatie af te spelen!
Zelf zorg ik er dus altijd voor dat ik alle filmpjes lokaal heb staan zodat ik niet afhankelijk ben van een verbinding. Hiervoor moet je echter wat meer handelingen verrichten. Pierre Gorissen heeft hierover een prima screencast gemaakt.

1 opmerking:

  1. Voor diegene die nog een oudere versie hebben van Powerpoint: http://sjaboe.comoj.com/wordpress/?p=254

    BeantwoordenVerwijderen