25 november 2011

Screencasten met ScreenChomp

Wat is het toch leuk om toevallig tegen leuke dingen aan te lopen! Vandaag was dat ScreenChomp, een app voor de iPad waarmee je screencasts kunt maken.
Je hebt de beschikking over drie pennen die je in verschillende diktes en in verschillende kleuren kunt gebruiken en je kunt een achtergrondafbeelding laden vanuit je fotoalbum. Het leuke hierbij is dat je die afbeelding met twee vingers in- en uit beeld kunt slepen.

Als je klaar bent kun je het filmpje uploaden naar internet, waarbij je geen account hoeft te hebben. Op de iPad krijg je de mogelijkheid om het filmpje vervolgens te delen via Twitter of Facebook en je kunt het online bekijken via de app of via de browser. Vanaf de site is het filmpje weer te downloaden als mp4 bestand. Helaas wordt (nog) geen embed code aangeboden, maar als je de broncode goed bestudeert zie je dat ze daar wel aan gedacht hebben.

In principe is de app te vergelijken met Showme, maar het werkt nog weer makkelijker omdat je nergens een account voor hoeft te hebben. Zeker als je de tool door kinderen laat gebruiken is dat een uitkomst.

Hieronder een kort voorbeeld:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten