26 november 2011

Wie wil mijn Flip?

Afgelopen woensdag was ik precies op tijd in Lunteren voor de keynote van Michel van Ast tijdens de i&i conferentie. Maar eerst waren er nog wat huishoudelijke mededelingen. Iedereen werd gevraagd om op de achterkant van de opgespelde Mi&i button te kijken want daar stond een nummer op. Ik was beland in een soort van tombola en deed automatisch wat er gevraagd werd, in de wetenschap dat ik toch nooit wat win. Opeens realiseerde ik me dat het nummer dat werd omgeroepen precies het nummer was dat achter op mijn button stond... Ik had een Flip (mino HD) gewonnen!

Nu heb ik al drie jaar een Flip mino, oktober 2008 gekocht in Orlando in Amerika omdat ik niet kon wachten tot deze in Nederland beschikbaar zou komen. Ik heb er altijd veel plezier van gehad en hij doet het nog prima! In feite is het een collector's item zou je kunnen zeggen:-)

Wie wil mijn Flip?
Omdat ik twee Flips wat overdreven vind wil ik de mijne daarom nu weggeven. Aangezien ik de tweede kreeg op een i&i conferentie geef ik mijn Flip het liefste aan een leerling uit het Voortgezet Onderwijs. Nog mooier wordt het als de kandidaat kan aangeven waarvoor de Flip gebruikt gaat worden, natuurlijk in het onderwijs!

Dus wil je mijn Flip en voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, laat dan een reactie achter onder dit bericht!
Ouders en docenten, wijs je kind of leerling op deze kans en laat ze een korte motivatie schrijven.
Over een week maak ik de winnaar bekend, als er tenminste meer inzendingen komen...

Familie en bekenden zijn uitgesloten van deelname en over mijn uiteindelijke keuze wordt niet gediscussieerd.

13 opmerkingen:

 1. Hey,

  Momenteel ben ik lerend aan het Corderius college te Amersfoort, en doe ik havo 4. Recent is mijn 2 jaar oude camera overleden en ben bezig aan het sparen voor een nieuwe. Ik kwam zojuist dit bericht tegen en vind het een poging waard.

  Deze camera zal voor van alles en nog wat worden gebruikt, waaronder ook school zal vallen (vakken zoals CKV).

  Mocht ik deze flip krijgen, ben ik bereikbaar op het e-mailadres steffenlandman@yahoo.nl.

  Met vriendelijke groeten,
  Steffen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heey
  Wow ik ben jaloers,
  ik ben al een paar maanden aan het sparen voor een flipcam en jij wint gewoon een tweede.
  Ik zit op het corderius college in A3A en vorig jaar heb ik tijdens godsdienst een filmpje laten zijn die ik zelf gemaakt en in elkaar gezet had, ondanks dat de pixels van het beeld afsprongen kreeg ik toch veel positieve reacties. Daarom ben ik doorgegaan met filmen en ik vind het erg leuk om te doen.
  ik ben bereikbaar op het e-mailadres
  marieke-smit@solcon.nl

  p.s. ook voor als iemand een goede gratis) vervanging weet voor windows movie maker,

  met vriendelijke groeten,
  Marieke Smit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Laat ik nu net deze week uitgebreid op internet aan het zoeken geweest zijn naar de flip. maar toch wat boven budget. In de lessen Verzorging werk ik veel met projecten en opdrachten (taxonomie Bloom) filmen is favoriet bij de leerlingen, ze gebruiken nu mijn fototoestel of hun eigen telefoon, maar echt ideaal is het niet... Ook maak ik nu met dat zelfde fototoestel filmpjes voor het dossier van de leerling maar het is erg omslachtig. Zou het dus super vinden.
  groet, Joke
  jenoordveld@home.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey,

  Ik ben Younes el Attar. Ik zit op de Helen Parkhust college 3havo/vwo. Ik zelf zit in een cultuurklas en hou heel erg van filmen. Alleen is het probleem dat ik zelf geen camera heb. Ik gebruik meestal die van me moeder, maar die heeft het zelf ook nodig. En het zou heel erg handig zijn in verband met het cultuurprogramma, omdat je daar heel vaak ook moet filmen.
  Zelf heb ik ook informatie gezocht om een camera te kopen. Ik had daar de flip camera ook gevonden. Ik heb er veel informatie over gezocht en ook over andere camera's. Maar de flip camera vond ik 1 van de handigste die ik kon vinden. Vooral dat er een usb aansluiting in zit vind ik zelf heel handig. Ik hoop dat ik deze mooie handige camera win.
  Mijn email adres is younes.elattar@hotmail.com

  M.v.g.
  Younes el Attar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Trendmatcher,

  Mijn zoon Mathijs zou ontzettend graag de Flip Mino winnen. Hij is meervoudig gehandicapt en bezoekt een vso-zmlk school. Omdat hij niet leest en schrijft zijn wij als ouders altijd op zoek naar alternatieve (ict)mogelijkheden voor communicatie. Van veel activiteiten die hij beleeft maken wij kleine filmpjes en plaatsen die op YouTube. Hij zou heel graag zelf filmpjes willen maken, maar vanwege zijn motorische en visuele beperkingen lukt dat niet met een smartphone of gewone camcorder. Na grondig onderzoek en vergelijken op internet kwamen we uit op de Flip Mino. Door zelf filmpjes te maken kan hij makkelijker in de maandagochtendkring op school vertellen en laten zien wat hij in het weekend beleefd heeft. Ook kan hij videoboodschappen opnemen en als bericht op Facebook sturen naar zijn vrienden, want niet iedereen zit altijd op hetzelfde moment achter skype of msn.
  Kortom: ook voor deze vso-zmlk leerling biedt ict en web 2.0 toepassingen veel mogelijkheden.
  Als Mathijs de Flip Mino wint, mag je mailen naar: m.de.munnik@home.nl of via Twitter @maddidemunnik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben docent in het HBO en ik zou de Flip aan wisselende studenten mee naar huis geven om hun leven, manier van studeren en beschrijving ICT vaardigheden te filmen (sommige lopen stage in buitenland). Vervolgens kan ik die filmas dan weer verwerken in mijn blog.
  http://weblectures.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  ben een docent op het vmbo VancoothBreda van de opleiding Innovatieve Techniek, we proberen vernieuwend les te geven, maar waar het vaak op stuk loopt is het ict verhaal. We moeten camera's met de hele school delen. Ik hou nu zelf een blog bij www.innovc.blogspot.com met mijn Iphone, maar wil dat leerlingen dit op zich nemen of dat ze op elk moment een filmpje/timelaps van hun werkstukken kunnen maken, een videopresentatie thuis over de meterkast en nog veel meer kunnen doen. Helaas is het vaak dat de camera's bezet zijn of niet mee naar huis mogen worden genomen. Wat jammer is. Met een klasse camera (flip) is dit opgelost en kan ik deze met een gerust hart, uitlenen en kunnen de leerlingen hun creativiteit uiten en opnemen in en om de klas!!! Tevens hoef ik dan mijn iphone niet meer uit te lenen voor goede filmpjes te maken!!!!

  Dhr Giesbers K.giesbers@rocwb.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat leuk dat je dit doet! Ik coach mijn collega's met SVIB. Een camera is er op zich dus wel, maar deze camera is klein, en valt minder op waardoor collega's zich minder "bedreigd"zullen voelen.Het lijkt mij een geweldig apparaat!
  Daarnaast ben ik ook leerkracht van groep 7 en wil ik mijn leerlingen meer vertrouwd laten worden met media, presentaties durven geven, mooi als dat ondersteund kan worden met een leuk filmpje dat zij zelf gemaakt hebben.
  Spannend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo,

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meer een middelbare scholier ben, maar tegenwoordig op het HBO zit. Ik ben wel veel bezig met ICT en onderwijs, en ik heb laatst ook meegedaan met het project '21 learners' van Kennisnet waarbij wij eigenlijk met een panel onderzoek gingen doen naar onderwijs in de 21ste eeuw en hoe dat verbeterd kan worden. Ik ben zelf een student fotografie en doe dus veel met social media en mediaproducten an sich. Ik wil veel meer gaan filmen, maar helaas beschikt mijn huidige camera niet over een filmfunctie dus alleen voor belangrijke filmprojecten worden er camera's geleend. Ik ben altijd bezig met kleine projectjes, creatief of niet creatief, hou ongelofelijk van reizen en zou het fijn vinden om een keer ook wat anders dan de fotocamera te hebben om die dingen te documenteren en projecten te creeeren.

  Robin. robinalysha@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben Remco, en studeer VWO op CSG de Heemgaard. Momenteel zit in klas 3. Ik zou de flip graag alvast willen hebben voor CKV, waar het altijd handig bij is!

  Remco
  (info [at] remcoswienink [dot] nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geachte meneer Karssenberg,

  Ik ben Pelin Guner en zit op de C.S.G. De Heemgaard in Apeldoorn. Toen ik zag dat er ook een usb-stickje eraan vastzat dacht ik:'Dat is precies voor mij gemaakt'. Ik houd van media, fotograferen en ook van filmen. Verder ben ik ook een usb-freak en heb er altijd één bij me. Maar zo'n dergelijke combinatie van een camera met een usb-stick eraan is helemaal te gek! Zo kan ik en filmen (als het goed is ook fotograferen) en het meteen op de computer zetten, zonder ingewikkelde kabeltjes en dergelijke. En natuurlijk zeg ik geen néé tegen een flipcamera en een usb-stick eraan.
  Deze ''advertentie'' kwam ik tegen doordat ik lid ben van de nieuwsbrief van onze eigen mediatheekblogspot [www.heemgaardmediatheek.blogspot.com] en ik zou me er graag kandidaat voor stellen; en garandeer u dat ik er ongetwijfeld gebruik van zal maken en het niet na een poosje in mijn kast zal achterlaten met een dikke stoflaag erover.

  Met vriendelijke groeten,

  Pelin Guner

  e-mail: pelin-guner@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo,

  Ik ben Danique Elemans, en zit in 6vwo in Den bosch. Ik ga samen met een klasgenootje volgende week naar een economische conferentie in Porto voor ons profielwerkstuk. Omdat deze conferentie compleet in het engels is en dat de moedertaal van ons beiden niet is, zouden wij deze presentaties graag willen opnemen. Zo'n Flip is daar natuurlijk ideaal voor want daardoor kunnen wij makkelijk thuis alle filmpjes uitwerken, en kunnen we ook nog iets laten zien voor de presentatie.

  Volgend jaar ga ik ook studeren en dan zou ik deze Flip ook goed kunnen gebruiken voor presentaties en voor de colleges. Ik hoor graag van u!

  Danique Elemans

  danique_elemans@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo,

  Ik ben net als Pelin te weten gekomen van deze 'wedstrijd' via die nieuwsbrief. Ik ben Femke Kiewiet en ziet dus ook op het C.S.G De Heemgaard in de brugklas van Havo/Vwo. Ik ben helemaal weg van USB sticks en gebruik ze dan ook altijd. Ze zijn altijd zo reuze handig! Ik zou het heel handing vinden, want zelf zit ik bij de schoolkrant van de school. Het zou heel handig zijn om foto's en filmpjes te maken want handig is voor de schoolkrant en dat ik dat dan ook meteen op de computer te zetten! Ik ben al sowieso helemaal weg van elektronise appratuur. Maar mij lijkt het me echt geweldig om zo'n Flip mini HD te hebben en ik zit dan nog wel in de brugklas:Ik kan hem dan nog jaren gaan gebruiken!In mijn voorgezet onderwijs jaren, maar ook in mijn studeer jaren!
  En zeker alleen niet voor om foto's en filmpjes te maken maar ook voor presentatie's en natuurlijk voor de schoolkrant! En ik beloof u, dat hij bij bij niet onder in de kast gaat liggen te beschadigen.

  Bij mij bent u op het goede adres!

  Heel veel groetjes, Femke Kiewiet

  Email: femkekiewiet@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen