03 januari 2012

If this then that

Het is een dienst die al ruim een jaar bestaat, maar pas afgelopen week ontdekte ik het bestaan ervan. Ik heb het over ifttt.com en dat staat dus voor: if this then that
Ik kan het allemaal gaan uitleggen, maar dat is eigenlijk al prima gebeurd bij Dutchcowboys in het bericht:
Online diensten slim aan elkaar knopen met If This Then That

Het komt erop neer dat je automatisch allerlei akties tussen verschillende sites kunt laten uitvoeren door het slim aan elkaar koppelen van een aantal triggers.
Zo heb ik een taak ingesteld waardoor alle foto's die ik naar Twitter stuur ook automatisch geplaatst worden op mijn Flickr account. Als ik een tweet favoriet maak komt deze ook in een Evernote blok te staan. Berichten die ik op m'n weblog zet gaan ook naar een Posterous account. Zo heb ik altijd en automatisch een backup. Iedere keer dat ik een filmpje upload naar Youtube verschijnt ook deze in dat Posterous account. Als ik getagd wordt in een foto op Facebook zal deze foto naar mijn Dropbox account gestuurd worden...

En zo kun je doorgaan met het bedenken van slimme koppelingen! Als je echt creatief bent kun je zelf nieuwe recepten bedenken, maar het makkelijkste is het om bestaande aan te passen aan jouw wensen. Ga er eens mee spelen en je zult verbaasd staan over de mogelijkheden! Wel moet je een blindelings vertrouwen hebben in de diensten die je allemaal aan elkaar koppelt want je geeft dus toestemming aan al die diensten om informatie uit te wisselen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten