03 januari 2012

Weet wat er gezegd wordt op Twitter

Wil je weten wat er over een bepaald onderwerp gezegd wordt op twitter dan kun je dat op een heel makkelijke manier monitoren via twilert.com.

Het werkt heel simpel. Je logt in via je Google- of Twitter account, definieert een zoekterm, bepaalt wanneer je de resultaten wilt ontvangen en je bent klaar! Je hoeft dus niet een apart account op de dienst te nemen. Via geavanceerde instellingen kun je de zoekopties eventueel verder aanpassen. Ook het e-mail adres waar de resultaten naartoe gestuurd moeten worden is te veranderen. Zo zou je dus ook tweets kunnen verzamelen door ze via e-mail naar een weblog te sturen. Per keer worden maximaal honderd resultaten verstuurd. Houdt daar met het bepalen van de frequentie dus rekening mee!

Twilert is hiermee een mooie dienst voor bijvoorbeeld scholen die serieus werk maken van webcare door actief te volgen wat er over hen gezegd wordt en voor docenten die graag op de hoogte willen blijven van wat er speelt binnen hun vak- en/of interessegebied.


In onderstaand filmpje wordt een en ander nog een keer getoond, maar het wijst zich echt vanzelf!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb 't meteen geprobeerd. Ik denk dat ik morgen wel iets in de e-mail krijg dan:-)
  Maar is dat nodig? Ik heb op TweetDeck een kolom met een zoekactie:
  wiswijzer OR wiskundeleraar.nl OR wisfaq OR #oiblog OR #mijnHML
  ...en dat werkt perfect. Of bedoelde je dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, het is niet nodig, maar het is een extra manier. Het voordeel van e-mail is dat je eventueel kunt doorsturen naar collega's enz. Ook het feit dat je een weblog kunt vullen vind ik wel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ok. Dat e-mail is natuurlijk wel iets extra's inderdaad. Ik ben benieuwd:-)

  BeantwoordenVerwijderen