14 januari 2012

Onderwijs in samenhang!

 Andre Gilara in het zonnetje met onderwijs in samenhang!
Andre Gilara van de Anninkschool uit Hengelo wint de eerste prijs met zijn mediawijsheidtip: een Yurls-pagina, gevuld met handige mediawijsheidlinks en tips. De Yurls-pagina: Mediawijsheid bevat een schat aan informatie over veilig internetten, sociale media, wachtwoorden, leerlijnen, enzovoort.
Met deze tip wint hij voor zijn klas een schoolreisje naar Beeld en Geluid.

(bron: leerkracht.kennisnet.nl)

Als ik zoiets lees ga ik meestal even googlen op de naam en zo kom ik erachter dat Andre nog veel meer mooie dingen maakt!

Andre is zo'n leerkracht die je in het kader van "Lente in het onderwijs" graag even in het zonnetje wilt zetten.
Naast de Yurls Mediawijsheid heeft hij ook de Yurls Taal in het montessori-onderwijs gemaakt. Verder een mooie website voor gebruik met een digibord onderwijs in samenhang, waar hij ook iets over zichzelf vertelt:
"Mijn naam is Andre Gilara. Ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam in het onderwijs als leerkracht en ICT-coördinator. Naast het werken met kinderen in mijn eigen groep vind ik het ontwikkelen van materialen bijzonder interessant en uitdagend. Met name op het gebied van ICT.
Aangezien het montessori-onderwijs op onze school volop in ontwikkeling is, is het noodzakelijk om materiaal aan te passen. De computer als hulpmiddel is hier uitermate geschikt voor.
De startpagina's zijn zo ontwikkeld dat ik snel kan inspelen op de vragen (of belangstelling) van kinderen. Er is altijd wel een raakvlak met dieren, planten, geschiedenis, kunst, begrijpend lezen enz. En dit maakt voor mij het onderwijs zo boeiend."
Maar via zijn Twitter account @andregilara kom ik op nog een ander project van Andre:
Kosmisch concreet
En daar kom je nog veel meer te weten over Andre, onder andere dat hij full-time leerkracht is in de bovenbouw.

Daar waar je andere docenten op Twitter vooral hoort klagen dat ze nergens tijd voor hebben speelt Andre het dus klaar om naast z'n werk allerlei sites in te richten én te onderhouden! Nu maar hopen dat de kinderen in zijn groep daar niet te zeer onder lijden, maar ik heb de indruk dat ze er juist heel blij mee mogen zijn, met zo'n meester!

2 opmerkingen:

 1. Beste Willem,
  Bedankt voor het schrijven van dit stukje. De inspiratie komt o.a. uit de kinderen van mijn groep. Het voordeel van ICT is dat je het meteen kunt inzetten en aanpassen.
  Daarnaast denk ik dat door het aanbieden van onderwijs in samenhang (volledige integratie van zaakvakken en doorlopende leerlijnen taal en rekenen) tijdswinst te behalen valt.
  Kinderen leren vooral door plezier en dat valt te behalen door enthousiasme. Ik denk zelfs dat er binnen nu en 10 jaar een kentering zal plaatsvinden waarbij ICT (o.a. de iPad) een revolutie zal veroorzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Andre,
   Leuk dat je hier reageert en bedankt voor je toelichting. Ben het helemaal met je eens dat alle vakken het beste in samenhang kunnen worden aangeboden!
   Je zegt tussen nu en 10 jaar? Ik denk nog veel sneller!

   Verwijderen