14 januari 2012

Amerikaans iTunes Appstore account

 zonder creditcard
Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik aan een Amerikaans iTunes Appstore account kom. Da's dus heel simpel: gewoon door er zelf een aan te maken!

Wil je een Amerikaans account met tegoed aanmaken zodat je ook apps kunt kopen, volg dan de instructie die hier staat. Je zult een iTunes gift-card moeten kopen met je creditcard of een Paypal account.

Er zijn echter ook heel veel gratis apps natuurlijk en daarvoor heb je dus geen creditcard nodig. Hier staat hoe je een iTunes Appstore account kunt aanmaken zonder creditcard. De truc is nu dat je kiest voor de Amerikaanse Appstore. Je moet dan echter wel een bestaand Amerikaans adres invoeren, maar die kun je vinden via de yellow- of white pages of desnoods via Google Maps. Je kunt zo'n nieuw account aanmaken via je desktop, maar ook via een iPad of iPhone.

Wat niet iedereen weet is dat je op de iPad of iPhone heel makkelijk kunt wisselen tussen meerdere accounts. Het isdus niet zo dat je op je device maar met één account zou kunnen werken! Alleen als je kiest voor: alles updaten zul je af en toe van account en wachtwoord moeten wisselen.

Heb je zo'n tweede account, dan kan je dus bijvoorbeeld de app CloudOn installeren, waar ik gisteren en vandaag over twitterde...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten