02 februari 2012

De dorpspomp

 op de brink
Gisteren werd bekend dat Nederlanders de actiefste twitteraars van de wereld zijn. 33 procent van de Nederlandse twitteraars plaatste tussen 1 september en 30 november 2011 ten minste één tweet. Het gemiddelde wereldwijd ligt op 27 procent. Japan is tweede met 30 procent en Spanje volgt met 29 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Semiocast. Het bureau analyseerde 383 miljoen twitteraccounts die voor 1 januari 2012 werden aangemaakt.

Vanmorgen was ik even in de uitzending bij Aaldert Oosterhuis die iedere ochtend "De Brink" presenteert bij RTV Drenthe. Hij vroeg mij om een reactie. Grappig dat het item direct kwam na Imagine van John Lennon!
Imagine dat er de komende vijftig jaar meer gaat veranderen dan in de afgelopen 5000 jaar!

Gelukkig werd ik van tevoren gebeld zodat ik me een beetje kon voorbereiden, dus stelde ik de volgende vraag via Twitter: "Wij Nederlanders zijn de actiefste twitteraars ter wereld, maar waarom is dat eigenlijk zo? Wie heeft daar een origineel antwoord op?"
Al snel kwamen de antwoorden binnen. Een van de mooiste vond ik toch wel die van @RonaldBuitelaar: 'Wij' zijn vanouds van de dorpspomp.
Grappig dat je in een programma dat De Brink praat over de dorpspomp!

Beluister hier het interview:


Een andere mooie reactie kwam trouwens van Monique, aka @dejuf, die zei: "ik vind het handig om zaken naar mijn leerlingen te twitteren die op dat moment actueel zijn en aansluiten bij mijn vak". Monique geeft kunstvakken aan MAVO leerlingen op een lyceum in Den Haag. "Ik vind het zelf ideaal, zo kan ik wanneer ik maar wil dingen delen zonder te wachten op de volgende les", vulde ze aan via Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten