30 maart 2012

Bing visual search

Zoals gisteren aangekondigd loop je vanaf nu de kans dat hier berichten verschijnen over mijn ervaringen met de Nokia Lumia 800.

De eerste die ik met jullie wil delen is de zoekfunctie die op de Lumia zit. Het is een functie die middels een knop altijd te bereiken is en je naar de startpagina van Bing leidt. Onder in het scherm verschijnt dan een extra knop waarmee je de camera activeert. Je kunt nu van alles gaan scannen, zoals QR codes, Microsoft tags, streepjescodes, maar ook gewoon de covers van boeken. In de meeste gevallen zal Bing het boek herkennen en een link aanbieden naar meer informatie, vaak via Ciao.

In tegenstelling tot wat met Google kan op de iPhone hoef je niet eerst een foto te maken die dan gescand wordt, maar gebeurt dit realtime! Het is een optie waar ik best van onder de indruk ben. Hiernaast een filmpje dat een en ander demonstreert.

1 opmerking:

  1. Als je de zoekfunctie van Bing activeert, dan kun je via het oogje de camera activeren. Als je vervolgens en foto maakt van een tekst (menukaart bijvoorbeeld), dan verschijnt er ook de optie 'vertalen'. Erg handig!

    BeantwoordenVerwijderen