29 maart 2012

Ja, ik heb dus een Nokia Lumia 800

Vorige week kreeg ik op Papendal zo maar opeens een mooi doosje toegestopt met de vraag: Kijk er eens naar en ik hoor graag wat je ervan vindt!

Gisteren liep ik ermee rond op de IPON en hoorde al snel van anderen dat ik toch wel iets moois had gekregen. Dat hadden ze tenminste begrepen uit diverse twitterberichten. Tijd om een en ander even iets te nuanceren. Het gaat om de Nokia Lumia 800 en ik heb hem niet gekregen, maar een tijdje te leen. Daarmee neemt de aanbieder een behoorlijk risico. Mij is namelijk niet gevraagd om er iets moois over te schrijven, maar om te zeggen wat ik ervan vind. Dat kan dus ook negatief zijn!

Nu krijg ik vaker de vraag om dingen te bekijken, maar dan gaat het meestal om software. Laatst nog kreeg ik een preview van de Schooltas app. Dat kost de aanbieder niets en mij vooral veel tijd. Niet echt iets om jaloers op te zijn dus. Deze week nog heb ik de nieuwste app van Juf Jannie bekeken waarmee kleine kinderen letters kunnen leren (aanrader). Maar zo'n mooie Nokia geeft al snel scheve gezichten en suggestieve opmerkingen.

Daarom voor alle duidelijkheid en om alle misverstanden uit de weg te ruimen: Ik ben niet omkoopbaar!
Ik snap dat een aanbieder er belang bij heeft dat ik ergens positief over ben en dat deel via mijn weblog en Twitter maar iedereen die mij kent zal weten dat ik om die reden niet iets de hemel in zal schrijven.

Maar wat vind ik nu van die Nokia?
Ja, dat wil je natuurlijk wel weten! Eerlijk gezegd vind ik het nog te vroeg om daar wat over te zeggen. Ik wil hem een tijdje gebruiken naast de iPhone die ik heb zodat ik ze mooi met elkaar kan vergelijken. Zo heb ik gisteren met beide devices onder dezelfde beroerde omstandigheden foto's gemaakt en een filmpje. Daar is geen echte winnaar uitgekomen.

Twee jaar geleden heb ik al gezegd dat ik Apple een heel goede concurrent toewens en ik denk wel dat dit er een kan zijn. Zo is de integratie met Office 365 geweldig en heb ik al een aantal mooie apps ontdekt. Maar ik mis ook nog dingen, zoals het kunnen maken van een screendump. Verwacht straks ook geen uitgebreide vergelijkende test. Er staan al genoeg reviews online heb ik inmiddels gezien. De meeste daarvan kloppen redelijk kan ik je zeggen.

De manier van navigeren via de "metro" blokjes vind ik mooi en intuïtief. Als Windows 8 er ook zo uitziet wordt het tijd om die eens ergens op te installeren, want dat maakt me echt nieuwsgierig. Maar nog liever zou ik dit besturingssysteem zien op een tablet. Als ik die nog een keer te testen krijg vertel ik het tegen niemand en houdt hem lekker stiekum voor mezelf....

1 opmerking:

  1. Hier een leuk filmpje hoe een 'gewoon' mens omgaat met windows 8 op de pc.

    http://www.techtip.org/how-normal-people-will-use-windows-8/

    BeantwoordenVerwijderen