08 mei 2012

En, heb je nog iets nieuws gezien?

Een vraag die ik vaak aan het eind van een dag krijg voorgelegd is: "En, heb je nog iets nieuws gezien?"
Meestal ben ik dan al snel geneigd om te zeggen:
Mwah... niet echt!"
En dat dan vooral omdat ik (voor mijn gevoel) niet op zoek ben naar steeds iets nieuws. Ik ben tenslotte geen trendwatcher. Ik heb veel liever dat we nu eens gewoon aan het werk gaan met de dingen die er al zijn!

Maar zo'n vraag triggert me wel. Was SamSam2012 echt niet anders dan de vorige afleveringen?
En dan realiseer ik me dat er ongemerkt wel degelijk van alles verandert!

Nu zie je overal banieren met woorden als CLOUD en BYOD. Leveranciers spelen perfect in op de tamtam die via internet z'n roffeltjes doet. Hoe nieuw is CLOUD eigenlijk? Volgens mij is dat al jaren gaande, maar hebben we er nu opeens een mooi woord voor gevonden. Heel nieuw leek vandaag ook de oplossing met behulp van LYNC. Maar... MSN Messenger bestaat toch al heel lang?

Maar ik kan jullie melden dat ik toch wel degelijk iets nieuws gezien heb: De Surface 2, mooi verstopt onder een partytent omdat zo'n device (die je niet zo maar meebringt) absoluut niet tegen daglicht kan. Onwijs staat al een paar jaar op SamSam en hun software wordt echt steeds mooier! Met de slogan: "Aanraken mag!" laten ze echt een nieuwe manier van leren zien met nieuwe technologie. Multitouch die zo direct en intuïtief werkt met prachtige educatieve toepassingen. Jammer alleen dat de tafels nog altijd redelijk onbetaalbaar zijn, al gaan ook die prijzen omlaag.
Als je kijkt naar wat voor bakbeest er een paar jaar geleden nog naar binnen gerold moest worden en naar de elegante tafel die er nu staat, dan zie je dus wel degelijk vernieuwing. Of dit ook een innovatie is moet nog blijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten