22 mei 2012

Module 'Flipping the Classroom' gelanceerd

Misschien wel de grootste onderwijsrevolutie van de aankomende jaren: het concept 'Flipping the Classroom'.
De instructie die een docent normaal klassikaal geeft wordt opgenomen en via internet gepubliceerd. En in de klas werken leerlingen onder begeleiding van de docent aan individuele- of groepsopdrachten.
SPONS Learning Company leert met de nieuwe module 'Flipping the Classroom - de Basis' docenten hoe ze hun lessen eenvoudug kunnen 'flippen'.

Jelmer Evers, docent Geschiedenis op UniC in Utrecht en ervaren 'Flipper', produceerde deze module in samenwerking met SPONS:
"Met Flipping the Classroom draai je de les om. Je laat leerlingen de instructie die je hebt opgenomen in hun eigen tijd bekijken. In de les maken leerlingen de opdrachten. Op deze manier ben je als docent nauw betrokken bij het leerproces van de leerlingen en kun je ze op maat bedienen. Leerlingen worden actief betrokken bij hun eigen leerproces en kunnen jouw instructie zo vaak bekijken als ze willen".
In de module 'Flipping the Classroom - de Basis' ontdekken docenten:
- de didactiek achter het concept 'Flipping the Classroom',
- hoe je eigen instructie opneemt via screencasts met het gratis programma Screenbird,
- hoe je stap-voor-stap een 'geflipte' les via dit nieuwe concept maakt en geeft.

Uitproberen!
In de module 'Flipping the Classroom - de Basis' ontdek je de mogelijkheden van deze nieuwe manier van lesgeven. En SPONS Learning Company laat je graag zien hoe interessant en leerzaam deze module is geworden! Maak een account aan op www.spons.nl en voeg de licentiecode WC2863Z toe onder de tab 'Mijn Profiel'. Je krijgt dan t/m aanstaande vrijdag toegang tot deze module.

'Flipping the Classroom - de Basis' is vanaf vandaag dus beschikbaar voor alle scholen met een Schoollicentie. Heb je nog geen Schoollicentie? Kijk op www.spons.nl wat de kosten zijn.

TPACK-model
SPONS werkt volgens het TPACK-model. Dat gaat er vanuit dat nieuwe media alleen een meerwaarde in je les kunnen zijn als de docent zijn vakinhoud combineert met didaktiek en nieuwe media. In de modules ligt de focus bij de combinatie van didaktiek en techniek. De vakinhoud wordt door de docent zelf toegevoegd.

3 opmerkingen:

 1. hans steeman25 mei, 2012 13:16

  helaas moet je als school eerst aangemeld zijn wil je een account kunnen krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hans steeman25 mei, 2012 13:53

   en de licentie is op vrijdag verlopen, jammer

   Verwijderen
  2. Beste Hans,

   Bij het aanmaken van een account kan het zijn dat jullie school nog niet in ons systeem staat; dat is verder geen probleem, je kunt via het vinkje 'Mijn school staat niet in de lijst' je eigen school toevoegen. Vervolgens wordt direct jouw account aangemaakt met de juiste school er aan gekoppeld.

   Bovenstaande code was bedoeld als kennismaking voor mensen die geïnteresseerd zijn in het concept 'Flipping the Classroom', en was inderdaad tijdelijk van aard... stuur anders even een mailtje naar sandervanacht@spons.nl en dan geven we je alsnog een licentiecode waarmee je de module kunt bekijken.

   Vriendelijke groet,


   Sander van Acht

   Verwijderen