26 juni 2012

Screencast met digibord software

Een screencast maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel een beetje voor kunnen tekenen. Laat ik daar nu niet zo'n ster in zijn.
Dus zat ik te broeden op een manier waarop ik een aantal pagina's zou kunnen vullen en klaarzetten voordat ik begin met een screencast. Ik heb het gevonden in de vorm van Open Sankoré, gratis en Open Source digibord software. Daarmee kun je veel meer dan ik in de screencast laat zien, maar ook voor dit doel leent het zich dus uitstekend.

Het is zelfs mogelijk binnen Open Sankoré zelf een opname te maken met geluid, maar ik wilde ook een calculator laten zien en heb daarom toch Screenr gebruikt.

3 opmerkingen:

 1. super digibord software! Ik gebruik het in elke les, samen met een Samson Meteor USB mic zodat ik m'n hele les als vodcast kan opnemen. In combinatie met een Vmarker (http://www.vmarker.be/nl/) is Open Sankoré een prima alternatief voor die dure digiborden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Dominique,
  Bedankt voor je aanvullingen!

  @Antoinette,
  Bedankt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen