26 juni 2012

Screencast tips voor Screenr

Het mag duidelijk zijn dat ik een grote fan ben van Screenr voor het maken van screencasts op de Mac en PC. Het dwingt je om screencasts te maken die korter zijn dan 5 minuten. Het is stabiel en werkt altijd.
Wat ik heel mooi vind is dat je kunt kiezen voor allerlei formaten en niet gebonden bent aan een standaard hoogte-breedte verhouding. Wil je bij het embedden van een filmpje zwarte randen vermijden dan zul je zelf de hoogte en de breedte van de embed code moeten aanpassen. Als ik in het vorige bericht de standaard aangeboden code gebruikt zou hebben zou je lelijke randen zien.

In dit soort gevallen kan de Aspect Ratio Calculator je misschien helpen. Zelf maak ik de juiste code door deze in een HTML editor te zetten en te testen, net zo lang tot ik tevreden ben.
Zo heb ik de aangeboden code:
<iframe src="http://www.screenr.com/embed/Yel8" width="650" height="396" frameborder="0"></iframe>
veranderd in:
<iframe src="http://www.screenr.com/embed/Yel8" width="640" height="457" frameborder="0"></iframe>

Wat ik echt super vind is dat de filmpjes van Screenr goed af te spelen zijn op een iPad. De meest gunstige verhouding is dan uiteraard 4 : 3

Waar ik ook achter kwam is dat je filmpjes heel makkelijk beeldvullend (op een iPad) kunt afspelen door iets toe te voegen aan de standaard aangeboden url.
Is de standaard url van je gemaakte screencast bijvoorbeeld:
http://www.screenr.com/Yel8
Dan hoef je daar alleen maar embed/ aan toe te voegen:
http://www.screenr.com/embed/Yel8
Probeer maar uit met bovenstaande links en je ziet het verschil!

Wist je trouwens dat je ook het audiosignaal kunt kiezen? Klik naast de groene balk op het pijltje en je kunt kiezen voor een andere audiobron. Het zal duidelijk zijn dat een opname, gemaakt met een externe microfoon altijd beter is dan die met de ingebouwde microfoon van je notebook.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tips. Vandaag mijn eerste screencast met screenr gemaakt. Erg gebruiksvriendelijk. De klank van de ingebouwde microfoon is ondermaats, ik probeer het zeker eens uit met een externe. Goeie tip over het inbedden. Merci.

    BeantwoordenVerwijderen