16 juli 2012

Foto hernoemen op iPad

Stel je hebt een foto op je iPhone of iPad en je wilt deze versturen, maar dan wel onder een herkenbare naam. IOS heeft zelf geen bestandsbeheerder waarmee het mogelijk is de naam van een afbeelding te veranderen. Mijn uitdaging was een app te vinden waarmee dit wel kan en natuurlijk het liefst helemaal gratis!

Na lang zoeken ben ik terechtgekomen bij FileApp, een bestandsbeheer app voor iPhone en iPad. Met deze app kun je ook in de gratis versie afbeeldingen binnenhalen vanuit je fotobibliotheek en die dan doorsturen naar een andere app. Ik kies dan voor openen in Dropbox, een app die je dus ook geïnstalleerd moet hebben, waarbij ik ervan uitga dat je ook een Dropbox account hebt*).
De Dropbox app wordt geopend en je kunt nu de map kiezen waar je de afbeelding geplaatst wilt hebben én je kunt de naam aanpassen!

Hetzelfde is trouwens ook mogelijk met de onvolprezen app Goodreader, maar dat is een betaalde app. Desondanks kan ik deze absoluut aanraden want Goodreader is voor veel mer zaken heel goed te gebruiken!

*) Heb je nog steeds geen Dropbox account? Klik dan hier om er een aan te vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten