15 juli 2012

Post by voice op Wordpress

Het kan blijkbaar al twee jaar maar vandaag kwam ik er toevallig achter dat Wordpress, ook bij de gratis weblogs die gehost worden op wordpress.com, de mogelijkheid biedt om via een (Amerikaans) telefoonnummer een audiobericht in te spreken op je weblog. Als je naar het dashboard van Wordpress gaat en je kiest voor mijn blogs (je hebt er vast meer) dan zie je helemaal rechts: Post by Voice. (instructie)

Klik je op de knop inschakelen dan krijg je een Amerikaans telefoonnummer te zien en een pincode. Bel het nummer gratis via Google Voice, toets de pincode in als er om gevraagd wordt en je kunt tot een uur lang je bericht inspreken! Het bericht wordt automatisch gepubliceerd op je weblog met de titel Audio Post met het audiobestand afspeelbaar in een (HTML5) player, dus ook afspeelbaar op een smartphone.

De grap is dat de code voor die player het ook gewoon doet als ik deze kopieer en in een bericht op Blogger plak!


Je kunt dus een gratis Wordpress blog aanmaken voor je klas (als je die nog niet hebt), Post by Voice activeren en het nummer aan je leerlingen geven. Laat ze vervolgens bijvoorbeeld taalopdrachten inspreken via Google Voice. Zo kun jij en kunnen zij elkaars uitspraak beluisteren, ik noem maar wat. Er zijn natuurlijk veel meer toepassingen denkbaar, gratis en voor niks!

Eerlijk gezegd snap ik niet dat Google dit zelf niet in Blogger ingebouwd heeft...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten