21 juli 2012

Oeps, niet gevonden wat je zocht?

Wanneer bezoekers op een Blogger weblog een verkeerde url intoetsen dan krijgen ze standaard het volgende bericht te zien:
De pagina die je in dit blog zoekt, bestaat helaas niet.
Daar hebben ze dus niks aan!

Je kunt die melding bij Blogger echter heel makkelijk aanpassen.

Dit is de melding die je bij mij te zien krijgt.
Ga in je dashboard naar Instellingen, Zoekvoorkeuren en klik dan bij Fouten en omleidingen op instellen bij Aangepaste pagina niet gevonden. Je kunt daar een tekst invoeren met HTML opmaak, waarin je bijvoorbeeld verwijst naar je zoekpagina. Dat staat een stuk vriendelijker en zorgt ervoor dat bezoekers op je site blijven.

Probeer het maar uit, bijvoorbeeld via trendmatcher.nl/foute-url. Je ziet dan hoe ik het heb opgelost. Doe nu hetzelfde op je eigen weblog. Vraagje aan andere bloggers: kan dit bij Wordpress ook? (in de gratis online versie)

3 opmerkingen:

 1. De standaard melding is wel ok:
  http://bernard.vak-online.nl/images/diversen/wordpress_oeps.png
  maar is volgens mij niet aanpasbaar bij wordpress.com. Bij eigen installatie schijnt het af te hangen van het gebruikte thema (maar dat weet ik niet zeker) of aanpassen gemakkelijk of lastig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de gratis online versie van WordPress (.com) is het niet mogelijk om een aangepaste 404 pagina te maken.
  Bij zelf hosten van wordpress kan je wel je eigen 404-pagina aanmaken. Als je dan de zoekmachine inzet vindt je veel doe-het-zelf blog tips hierover :)

  Wanneer je overigens je wordpress.com blog wilt opvrolijken naar eigen smaak met meer dan mogelijk is binnen de aangeboden thema's (met aangepaste css, etc.) dan betaal je daar een vast bedrag per jaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen