23 juli 2012

Uit de oude doos

Terwijl ik op de bank lig is mijn vrouw begonnen mijn kantoor op te ruimen. Ik kan moeilijk afscheid nemen van dingen die ik ooit in handen heb gehad en nu ziet zij haar kans natuurlijk schoon omdat ik iets minder mobiel ben! Telkens komt ze met een arm vol spullen binnen en zegt dan:

"Je hoeft alleen maar ja of nee te zeggen!"

Maar wat is het toch lastig te besluiten wat wel weg kan omdat je er nooit meer wat mee zult doen! Neem nu het kastje dat ik in 1994 ontworpen en gemaakt heb voor floppy's. Gelukkig heb ik nog een externe floppy-drive op usb en nu ben ik bezig om al die floppy's een voor een te bekijken om te zien wat erop staat. Ik kom prachtige dingen tegen!

Neem nu de beschrijving van die kubus die ik samen met leerlingen maakte in de les handvaardigheid.
Maar ook voor het ladeblokje zelf heb ik een mooie werktekening (in BMP) en het bijbehorende document in WP5.1 op floppy teruggevonden. Dus als je nog zo'n kastje maken wilt:

Ladeblok voor 3.5” floppy’s met geïntegreerd pennebakje.
Heeft u ook van die floppy disk boxes die nooit fatsoenlijk open willen omdat er allemaal papperassen op het deksel liggen of omdat er nog zo’n bak bovenop staat? Of kent u het probleem van overal rondzwervende losse floppy’s omdat u er geen plaats voor heeft? Misschien heeft u wel last van beide! Dan is hier nu de oplossing: een ladeblok voor zo’n 280 floppy’s met ook nog een pennebak die weinig plek inneemt naast het beeldscherm. Het is alleen niet te koop. Je zult hem zelf in elkaar moeten zetten, maar er zullen genoeg lezers zijn die naast hun computerblad ook af en toe nog een “Doe Het Zelf” kopen of in ieder geval handig genoeg om dit in elkaar te zetten. Met de duidelijke bouwtekening mag dat geen al te groot probleem zijn. Het ladeblok is zo geconstrueerd dat de mooiste kant naar voren kan komen te staan. Hij is namelijk volledig symmetrisch ontworpen zodat onder en boven , evenals links en rechts gelijk zijn. Mocht iemand er meer willen maken, om te verkopen of weg te geven aan familie en vrienden, het ladeblok heeft de afmetingen van A4 papier zodat hij in een lege doos A4 papier vervoerd kan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten