11 september 2012

DCube voor betrouwbare verbindingen

Het ei van Columbus, een gat in de markt? In ieder geval slim bedacht en uitgevoerd, die DCube!

Het is een vierkante kubus met daarin een managed 1Gbit/s switch met 7 data aansluitingen en een uplink. De kubus is te plaatsen op iedere stroomzuil. Plaats je deze ergens in een lokaal dan kunnen studenten daar gebruik van maken en zijn ze niet meer afhankelijk van niet altijd even stabiele wifi verbindingen. Zo maak je met één vaste utp aansluiting zeven mensen blij!

De DCube is bedacht door een ex-collega van me en al in gebruik bij het Drenthe College. Door het besluit van het College van Examens kan er geen gebruik gemaakt meer worden van Wifi voor laptops en moeten scholen weer terug naar een bekabelde netwerk aansluiting. Daarom koos het Drenthe College voor de DCube, een oplossing waardoor studenten en medewerkers altijd voldoende bandbreedte hebben, wanneer nodig, tegen lage investeringen. De DCube is mobiel inzetbaar en je hebt geen wandgoten meer nodig met stroom- en data-aansluitingen. Dit betekent dus ook nog een behoorlijke kostenbesparing!

Disclaimer: Ik krijg niet betaald voor dit bericht, maar vond het wel leuk om te melden.

3 opmerkingen:

 1. "Door het besluit van het College van Examens kan er geen gebruik gemaakt meer worden van Wifi voor laptops en moeten scholen weer terug naar een bekabelde netwerk aansluiting."
  Is dat alleen tijdens de afname van examens of heeft het bredere gevolgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Joël,
   Ik heb je vraag doorgezet naar DCube.

   Verwijderen
  2. Beste Joel,

   Dit is alleen bij afname van examens en/of reguliere digitale toetsen. Cito geeft dit al aan, maar ook leveranciers van toetssystemen zoals Question Mark Perception. In hun advies staat al dat afname via wireless niet gewenst is.

   Zie daar, de business case. Introductie van laptops (BYOD) en hierdoor afname van vaste eigen systemen zorgen er dus voor dat studenten nu via deze mobiele oplossing weer aan de kabel kunnen wanneer nodig (examens, toetsen, multimedia etc....). Stel je eens voor dat je de leslokalen weer moet voorzien van vaste stroom- en data-aansluitingen. Een enorme kostenpost!

   Gr. Jacco

   Verwijderen