10 september 2012

Wat mankeert er aan het aanbod?

Afgelopen vrijdag zou ik een Verdiep! sessie verzorgen op de Verdieping bij Kennisnet over weblogs in het (mbo) onderwijs. Helaas moest ik de sessie afblazen vanwege te weinig aanmeldingen en dat is natuurlijk nooit leuk om te moeten doen.

Het kan een aantal dingen betekenen:
 1. Ik ben niet interessant genoeg
 2. Het onderwerp is niet interessant genoeg
 3. Het tijdstip (vrijdagmiddag) is heel ongelukkig
 4. Mensen mogen niet meer de school uit voor iets dergelijks
 5. Een combinatie van bovenstaande factoren.
Maar ik ben niet zo snel uit het veld geslagen natuurlijk! Toevallig had Kennisnet nog een gaatje vrij op de Verdieping op dinsdagmiddag 9 oktober, dus probeer ik het nóg een keer. Klik hier voor meer informatie over de verdiep! sessie Wat kan je nu met weblogs in het (mbo)onderwijs?

Als er nu weer heel weinig animo is zal toch eens diep in de spiegel moeten gaan kijken (punt 1) of een ander onderwerp bedenken (punt 2).
Bij dat laatste kunnen jullie mij helpen trouwens. Welk onderwerp zou je graag behandeld willen zien en zou je dan ook komen? Of geldt voor jou ook dat je niet meer zo makkelijk toestemming krijgt voor een middag nascholing buiten de deur (punt 4)? En natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar de stelling bij punt 3: Klopt het dat je beter niet iets kunt organiseren op een vrijdagmiddag?

1 opmerking:

 1. Willem,
  Ik heb geen wetenschappelijk bewijs ofzo, maar wel de ervaring uit de tijd, ooit, dat ik nog communitymanager was. De reden dat het veel moeite kostte om mensen erbij te krijgen is meestal punt 4. Maar het rare is dat als je zoiets op zaterdag organiseert, opeens mensen moeite hebben met hun vrije tijd ervoor in te leveren.
  Dus: zeg het maar...
  Maar punt 1 en 2 zijn m.i. niet het probleem. Punt 3 soms wel, maar dan ook als reden: het is mijn vrijde (mid)dag...

  Florina Blokland.

  BeantwoordenVerwijderen