29 oktober 2012

Maak je eigen Windows 8 tegels

Wil je een aantal snelkoppelingen in je Windows 8 startscherm plaatsen maar ben je uitgekeken op die saaie standaardtegeltjes?
Maak ze dan gewoon even zelf!

Wat je nodig hebt is een klein programma met de naam OblyTile. Je kunt het downloaden vanuit Skydrive of Dropbox. Het is één .exe bestand dat eerst gewoon in je download directory kan blijven staan. Maak dan twee tegels aan voor iedere snelkoppeling die je wilt maken, een van 140×140 en een van 30×30 pixels. Sla de plaatjes op als .png bestand. Als voorbeeld heb ik natuurlijk die grijze kop van mezelf weer gebruikt.
Houdt er rekening mee dat de tekst altijd wit is en wel leesbaar moet zijn op de achtergrond van het plaatje.

Start nu OblyTile. Je krijgt een melding met de vraag of je het programma wilt uitvoeren waarbij je gewoon op ja kunt klikken. Nu is het gewoon een kwestie van vakken vullen en op Create Title klikken. Er wordt een directory aangemaakt onder C:/Program Files/OblyFile waar de informatie wordt opgeslagen. Ik heb het programmaatje zelf daar nu ook opgeslagen. Ga naar je startscherm en Voila, er staat een mooi zelfgemaakt tegeltje! Dit kan met programma's die op je systeem staan maar natuurlijk ook met externe websites, zoals dit weblog:-)

2 opmerkingen: