09 november 2012

Lustrumsymposium op Niekée

Gisteren mocht ik meedoen met het lustrumsymposium op Niekée ter gelegenheid van hun vijfjarig bestaan als vernieuwingsschool over het onderwijs van de toekomst. Ik heb drie discussierondes verzorgd waarin met name de rol van de leraar centraal stond en de plaats die deze inneemt bij het onderwijs van de toekomst. Dit aan de hand van stellingen als:
om te leren heb je geen leraar nodig.

Maar er gebeurde veel meer op dat symposium! Het programma stond bol van verrassende onderdelen, gelardeerd door leuke intermezzo's. Opvallend daarbij was de rol van de leerlingen die bij alle aspecten van organisatie en uitvoering betrokken waren. Daarnaast kun je er niet omheen om vast te stellen wat een prachtig schoolgebouw Niekée heeft. Welke school heeft nu een complete permanente klimwand in de hal staan? Niekée dus wel. Niet (alleen) als blikvanger, maar gewoon om te gebruiken! Een inspirerende omgeving waarin het prettig moet zijn om te leren, zowel voor leerlingen als voor medewerkers. Mijn complimenten voor alle kartrekkers die dit concept gestalte hebben weten te geven!

Maurice de Hond was er ook en verzorgde een keynote. Je kunt natuurlijk wel raden waarover! Ik heb het opgenomen en je kunt zijn presentatie hier beluisteren:


Hier een korte opname van de opening waarbij ook de klimwand werd ingezet en nog wat foto's die ik gemaakt heb, onder andere van de prachtige frozen statues!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten