28 januari 2013

Het is de schuld van Google!

Je zult je misschien afvragen waarom het hier de laatste weken verhoudingsgewijs zo rustig is. Ik kan het je uitleggen. Sinds enige tijd heb ik de beschikking over een Google Nexus 7. Alle tijd die ik anders besteed aan het bezoeken van sites, op zoek naar ideeën om over te bloggen heb ik de afgelopen periode gebruikt om die Nexus beter te leren kennen. Dat het hier zo rustig was is dus eigenlijk de schuld van Google:-)
"Waarom schrijf je er (nog) niet over?" vroeg een collega me vorige week. Hij heeft gelijk: het is de hoogste tijd om jullie deelachtig te maken van mijn ervaringen!

In het verleden heb ik veel en vaak positief geschreven over de iPad. Wat als ik nu met hetzelfde (of groter) enthousiasme over deze Android tablet ga schrijven? Lastig, lastig lastig...

Om kort te gaan: ik vind het een super device, zeker als je kijkt wat je ervoor betaalt! Vrijwel alles wat ik op de iPad deed doe ik nu op de Nexus, op een paar dingen na. Zo kan ik er geen screencasts mee maken en het spelletje Hayday is ook niet beschikbaar voor Android. Voor de rest heb ik alle apps zoals ik die gebruik op de iPad nu ook op de Nexus draaien. Sinds ik hem heb heb ik welgeteld één vastloper gehad. Na een minuut startte het apparaat weer gewoon op. Alles werkt geweldig intuïtief en soepel.

Wat ook heel bijzonder is dat ik vandaag pas voor het eerst een app heb hoeven kopen. Voor de rest draai ik tot nu toe alleen maar gratis beschikbare apps en kan daar voldoende mee doen. De Nexus beschikt niet over een kaartlezer. Vandaag ontving ik een micro usb On The Go kabeltje zodat ik usb devices kan aansluiten zoals een kaartlezer, een toetsenbord, een muis, ja zelfs mijn CueCat uit het jaar 2000!

Nu ik dat kabeltje heb durf ik mijn notebook thuis te laten als ik later deze week naar de BETTshow in Londen ga. Als het goed is moet ik al het nodige onderweg kunnen doen op die Nexus. Is dat niet het geval, dan blijft het hier waarschijnlijk weer een tijdje stil:-)

Waar ik wel benieuwd naar ben is hoeveel van mijn lezers het interessant vinden om meer berichten specifiek over deze Nexus te krijgen? Zeg me wat je wilt weten en ik probeer er in mijn berichtgeving rekening mee te houden.

4 opmerkingen:

 1. Alleen Nexus? Nee ALLES wat je schrijft is interessant en praktisch. Eerlijjk en niet commercieel. Gewoon blijven doen. Je kan toch nooit iedereen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post! Leuk dat je ook het android platform belicht. Jouw ervaringen kan ik tot op heden bevestigen. Goedkoop, voldoende connectivity en niet gebonden aan slechts 1 leverancier.
  Ben overigens erg benieuwd naar de prestaties van een microsoft surface maar ook die van een chromebook. Mogelijk passen die ook in bovengenoemd plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Bettshow gaat uit van apparaatjes. Onderwijs van visie. Welk platform je bij die visie gebruikt is minder relevant. Natuurlijk is het slim om je in de systemen te orienteren. Een review zoals deze is daarom zinvol. Doorgaan dus.

  BeantwoordenVerwijderen