04 februari 2013

De ver van mijn BETTshow

Vorige week was ik in Londen voor de BETTshow. Dit jaar niet meer in het oude Olympiagebouw maar in de gloednieuwe ExCel behuizing, helemaal aan de andere kant van de stad in het havengebied.
Twee dagen zo'n beurs afstruinen is al zwaar genoeg, maar het gaat me nog veel meer tijd kosten om alles door te nemen en te verwerken wat ik aan informatie heb opgedaan en mee teruggenomen. Was er dan zoveel nieuws te zien? Niet echt, maar er zijn een paar dingen waar ik me zeker verder in wil verdiepen!

De organisatie van de BETTshow was weer perfect en ook het programma prima in orde. Ik zou niemand aanraden zo maar onvoorbereid de beursvloer op te stappen, want dan weet je echt niet waar je beginnen moet. Ik had dan ook een lijstje gemaakt van stands die ik in ieder geval wilde bezoeken. Wat opviel was het grote aantal schermen met Windows 8 tegels. Standhouders konden er wel voor betaald zijn om die te laten zien:-) Verder natuurlijk nog altijd veel digitale borden, al zie je ook steeds meer (soms belachelijk) grote schermen. Het leuke aan de BETTshow vind ik altijd aan de ene kant de grote stands van de grote merken, maar aan de andere kant ook kleine spelers die genoegen nemen met vier vierkante meter en van daaruit vol overtuiging hun product aan de man proberen te brengen. Het is echter onmogelijk bij allemaal te blijven staan om te kijken wat ze te bieden hebben.

Nederlanders
Er was zowaar ook een bedrijf uit Nederland! ThiemeMeulenhoff stond er met Schooltas en Got-it. Dat laatste pakket zag ik zelfs als Windows 8 app en in het Engels. Deze week wordt het namelijk gepresenteerd bij Microsoft in Amerika! Zo liep ik dus bij toeval tegen een primeur aan. En als je even bij zo'n stand blijft staan zie je vanzelf alle Nederlanders langskomen die toch graag even in hun moerstaal wat willen uitwisselen. Maar ook verder op de beursvloer toch weer veel bekenden uit Nederland tegengekomen, altijd leuk!

LearnPad
Maar ik ging natuurlijk vooral ook om te zien of er inmiddels goede alternatieven zijn voor die ene tablet die je al zoveel tegenkomt. Eerlijk gezegd viel me dat nog wel tegen...
Toch ben ik een juweel tegengekomen, maar daar ga ik een aparte blogpost over schrijven zodra ik tijd heb. De komende dagen zijn echter al helemaal vol gepland, dus dat zal nog even duren.
Wil je niet wachten en overweeg je om Android tablets in te zetten in de klas, kijk dan vooral naar de mogelijkheden van LearnPad. Ze bieden drie formaten tablets aan, maar die hoef je niet af te nemen om gebruik te kunnen maken van hun classroom tablet management tools LearnPadConnect en Classview, waarmee je op een vernuftige manier heel veel tablets op afstand kunt inrichten, beheren, benaderen en monitoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten