21 januari 2013

Vinden, delen en ontdekken van educatieve apps

Vandaag is Eduapp.nl gelanceerd. Eduapp is een zeer overzichtelijke portal waarmee je educatieve apps voor school en thuis kunt vinden. Je kunt zoeken op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Je kunt je apps organiseren in lijsten en ze delen met anderen. Dat allemaal eenvoudig en online op je computer of tablet, zonder iets te downloaden of te installeren.

Inspirerende lesideeën
Er zijn al heel veel lijsten met apps beschikbaar op internet. Vaak ontbreekt echter de omschrijving met didactische mogelijkheden. Op Eduapp kan je na (gratis) aanmelding zelf lesideeën toevoegen aan apps en deze delen met anderen. Zo zie je precies hoe je de app in je vakgebied kunt inzetten. Inclusief tips voor thuis!

Ontdekken en delen
Je kunt collega’s volgen (ook van andere scholen), familie en vrienden en zo ontdekken welke educatieve apps zij gebruiken in de klas en thuis. Deel je favoriete apps, lesideeën en tips met elkaar en creëer samen met de Eduapp community een nieuw en inspirerend educatief landschap.

En, werkt het?
De tekst hierboven is zo ongeveer overgenomen van de website, maar hoe werkt het nu echt?
Natuurlijk heb ik een en ander uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het er prachtig uitziet en prima werkt. Natuurlijk is een aantal zaken nog zeker voor verbetering vatbaar, maar daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Vanmorgen gaf ik een paar nieuwe apps door en letterlijk een paar minuten later stonden ze er al in en kon ik ze opnemen in de lijst die ik aanleg. Na aanmelding krijg je een profiel dat iedereen kan zien, maar je kunt heel precies bepalen wat je wel en niet wilt tonen. Bekijk mijn profiel maar. Je ziet dan ook wie mij volgen en wie ik zelf volg. Verder zie je de lijst(en) die ik aanmaak en eventuele lesideeën. Met een Pro account krijg je nog meer mogelijkheden tot je beschikking.  Wat niet kan is het zelf toevoegen van apps. Dat heeft te maken met de uitgebreide metadatering en de eisen die Eduapp daaraan stelt. Wel kun je suggesties doorgeven via het feedbackformulier of via Twitter. Op dit moment zijn er al honderden apps opgenomen, zowel voor IOS als voor Android en dat gaan er alleen maar meer worden natuurlijk. Wat nu nog ontbreekt is de mogelijkheid om specifiek apps te zoeken op de sector (V)MBO, maar dat komt er vast nog wel in.
Ik wil verder geen reclame maken voor Eduapp.nl maar als je ze bezoekt op de NOT deze week krijg je € 10 korting op een Pro account!

Op innovatie.kennisnet.nl staat een mooi interview met Marieke van Osch, een van de oprichters van Eduapp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten