20 januari 2013

The Crowd en Lente in het onderwijs verenigen de krachten

Het is nog pril maar het is te mooi om het niet te delen.
The Crowd en Lente in het onderwijs gaan ook samen activiteiten organiseren!

Hierover hebben een aantal mensen afgelopen vrijdag gesproken en het was in een mum van tijd duidelijk dat dit gaat gebeuren. Beide initiatieven hebben gemeen dat zij zijn ontstaan uit een behoefte om beter onderwijs te maken door kennis over onderwijs laagdrempelig en direct te delen. Beide initiatieven worden gekenmerkt door een zeer positieve insteek zonder enige commerciële interesse. De initiatieven hebben een wat andere vorm van organisatie en uitvoering gekozen, maar deze sluiten prima op elkaar aan en kunnen elkaar zo ook versterken.


Lente in het onderwijs is een initiatief van Karin WintersMarcel Kesselring,Paul LaaperRemco Pijpers en mijzelf en heeft als motto: “Het wordt tijd voor een positieve golf, een lente in het onderwijs waarin we zoeken naar verbindingen en hoe Sociale Media hierbij kunnen helpen.”
Lente in het onderwijs organiseert regelmatig “stand up” kenniscaroussels, informele bijeenkomsten waarbij een aantal docenten, in slots van 15 minuten, hun verhaal vertellen over de inzet van (sociale) media in hun onderwijs.

The Crowd is een vereniging i.o. en heeft als motto: “Regie over je eigen professionalisering.” Deelnemers aan The Crowd organiseren activiteiten voor deelnemers aan The Crowd. Tijdens deze activiteiten delen experts uit de praktijk hun kennis, vaak in de vorm van een hands-on workshop.

Welke uitvoering de bundeling van krachten precies zal krijgen en wanneer het zal gaan plaatsvinden wordt nu nog besproken maar het zou zomaar het volgende kunnen zijn:

Een kenniscaroussel van Lente in het onderwijs, gevolgd door een eventstorm van The Crowd, ergens in het ‘Noorden’ van het land, ergens in maart of april. Er zullen voor de deelnemers geen kosten aan verbonden zijn en deelnemers zullen ook nergens lid van hoeven te worden.

Wil je hier op enigerlei wijze aan bijdragen, door een lokatie te verzorgen, een korte presentatie te verzorgen of heb je interesse om te komen luisteren maak dit dan kenbaar door het bij @MeneerVaanhold, @FransDroog of @KarinWinters te melden of door onder dit bericht een reactie achter te laten.
(bron)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten