20 februari 2013

Directe link naar zoekopdracht in je Twitterarchief

Veel mensen hebben de afgelopen dagen hun volledige twitterarchief binnengehaald en een aantal van hen hebben, net als ikzelf, dit archief vervolgens online gezet. Sommigen gaan nog een stapje verder en zorgen ervoor dat het archief automatisch wordt bijgewerkt. Dat laatste kan dankzij het Google Drive script van de Schot Martin Hawksey. Ik bedankte hem voor zijn mooie programmeerwerk, maar had nog wel een kleine wens: Is het niet mogelijk een zoekopdracht in je archief als url te plaatsen?
Dat wordt wel lastig zei hij gisterenavond laat, maar vanmiddag al kreeg ik de daarvoor benodigde code binnen. Martin is nog niet helemaal tevreden, maar ik ben er al heel blij mee!

Om zo'n directe url mogelijk te maken heeft Martin deze code toegevoegd aan het bestand index.html, precies voor de afsluitende </body> tag. Daarmee kan ik nu bijvoorbeeld met één link laten zien hoe vaak ik een bepaalde partij heb genoemd sinds ik Twitter gebruik. Zoiets komt vast nog eens van pas! Natuurlijk ga je proberen de zoekterm in de url te veranderen en dan zul je zien dat dat (nog) niet werkt. Wel trouwens als je het venster daarna ververst of de url kopieert en in een nieuw browservenster plakt. Leuk voor de hobbyisten onder ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten