18 februari 2013

Maak je eigen lettertype

Een tijd geleden schreef ik al over de Google Webfonts waar je veel verschillende fonts kunt vinden voor gebruik op internet. Nu is er een app (Android) waarmee je heel makkelijk je eigen lettertype kunt ontwerpen en gebruiken. Het gaat om de Font.My Font Maker. In de gratis versie kun je alleen kleine letters aanmaken, maar daarmee krijg je wel een goed beeld van de werking. Eenmaal klaar kun je jezelf het font laten toesturen als ttf bestand. Wanneer je dat bestand een plekje online geeft en ernaar verwijst met wat code kun je je online teksten dus in je eigen handschrift tonen, net zoals ik hier doe. Op de website staat summier beschreven hoe je dat doen kunt. Het mooie is dat deze fonts ook goed worden weergegeven op een iPad of Android tablet. Je kunt het font natuurlijk ook lokaal installeren en in je Word teksten gebruiken bijvoorbeeld.

De app is gemaakt voor smartphones en ziet er op een grotere tablet eigenlijk niet uit, maar het werkt wel. Gewoon even het hele alfabet invullen, je e-mail adres opgeven en even later krijg je een mailtje met het bestand.
Leuk om dit kinderen te laten doen en handschriften met elkaar te vergelijken!

Voor alle duidelijkheid: Het hier gebruikte font heb ik dus zelf met de app gemaakt. Een beetje CSS zorgt ervoor dat het zo getoond wordt op deze pagina. Wil je weten hoe? Kijk dan even in de broncode!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten