17 februari 2013

Stel je twitterarchief beschikbaar

Gisteren legde ik hier uit hoe je al je twitterberichten kunt ophalen bij Twitter om ze lokaal te kunnen archiveren en doorzoeken.
Als voorbeeld maakte ik mijn eigen archief openbaar zodat je kon zien hoe het werkt. Dat voorbeeld werd gelijk door een aantal twitteraars gevolgd. Leuk, want zo kun je ook bij elkaar kijken wie in de loop van tijd wat waarover gezegd heeft. Ook online zijn de archieven te doorzoeken namelijk!

Als je dat ook wilt moet je wel eigen webruimte hebben online en enige kennis van FTP. Je moet de gehele directory waarin je het ZIP bestand hebt uitgepakt namelijk online zetten, dus met alle bestanden en subdirectories. Met enige kennis van HTML kan je je archief ook nog wat opleuken, bijvoorbeeld door het dezelfde achtergrond te geven als je twitteraccount. Kijk maar eens naar mijn archief. Wil je na verloop van tijd je twitterarchief bijwerken dan hoef je niet opnieuw alle bestanden te uploaden, maar kun je volstaan met het bestand met de naam tweets.csv en de inhoud van de data directory.

Heb jij je archief ook online gezet? Laat het me weten in de comments!

4 opmerkingen:

 1. Even zien of ik zo wel kan reageren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn archief staat er ook inmiddels minder gepimpt maar ach gaat om de diepzinnge teksten http://karinblogt.nl/tweets/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij deze je voorbeeld nagevolgd, terug te vinden op:
  http://www.blogisch.nl/twitter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch nog gelukt. Zo zie je maar weer: de volhouder wint. Op Tweetarchief dus...

  BeantwoordenVerwijderen